Premierul moldovean Pavel Filip şi-a exercitat dreptul de vot, duminică dimineaţă, el spunând că speră foarte mult ca noul preşedinte "să meargă în aceeaşi direcţie cu Guvernul”, scrie deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Sunt aici pentru că cred în şansa Moldovei şi cred în democraţie. Astăzi, când avem etapa finală de alegere preşedintelui, vreau să felicit toţi cetăţenii Republicii Moldova pentru că după ziua de azi vom avea un preşedinte ales de popor, dar şi că s-a terminat această campanie electorală. Sper foarte mult ca noul preşedinte ales să se dezică de retorica electorală şi să lucreze de comun acord cu Guvernul, pentru că avem o foaie de parcurs realizată, avem un acord cu FMI, dar suntem în negocieri şi cu Banca Mondială. Îmi doresc ca noul preşedinte să tragă în aceeaşi direcţie cu Guvernul pentru că avem elaborate reforme importante şi ele trebuie duse la capăt în primul rând în interesul cetăţenilor Republicii Moldova”, a declarat Filip. 

Până la ora 08.45, la vot s-au prezentat puţin peste 3% (85.000.000 de cetăţeni) din numărul total de alegători din Republica Moldova, prezenţa fiind mai mică faţă de primul tur. 

Aproape trei milioane de cetăţeni moldoveni sunt aşteptaţi duminică la secţiile de vot pentru a-şi alege preşedintele în al doilea tur al scutinului prezidenţial, care va decide continuarea drumului european sau o apropiere de Moscova. Secţiile de vot s-au deschis la ora 7.00, iar alegătorii moldoveni sunt aşteptaţi să decidă până la ora 21.00 între prooccidentala Maia Sandu şi socialistul Igor Dodon. 

În primul tur al scrutinului, Igor Dodon a fost votat de 47,98% din numărul total al alegătorilor prezenţi la urne, iar Maia Sandu de 38,71%.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.