Numărul record de migranţi care au traversat jungla ostilă Darien Gap în 2023 include 120.000 de minori, a anunţat luni guvernul panamez, citat de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
520.085 de persoane au fost înregistrate la sfârşitul anului ca traversând jungla fără lege şi densă care se întinde între Panama şi Columbia, a scris pe Twitter ministerul panamez al securităţii publice. Cei mai mulţi dintre cei care au înfruntat traversarea, care poate dura până la şase zile, fugeau de mizeria economică din Venezuela, peste 320.000 riscând totul în junglă în acest an. Ecuadorienii şi haitienii au fost următoarele grupuri cele mai mari, în timp ce peste 25.000 de cetăţeni chinezi au acceptat, de asemenea, să facă această călătorie. Au fost înregistraţi şi vietnamezi, afgani şi cetăţeni din Camerun sau Burkina Faso. Numărul migranţilor care traversează Gura Darien s-a mai mult decât dublat din 2022, când au trecut 248.000. Autorităţile din Panama au anunţat în septembrie o serie de măsuri pentru a încerca să limiteze valul de migraţie, cum ar fi o creştere a deportărilor persoanelor care intră ilegal în ţară. Migranţii se confruntă cu râuri, animale sălbatice şi bande criminale violente în junglă. La sosirea în Panama, ei se îndreaptă spre Costa Rica, apoi spre Nicaragua, Honduras, Guatemala şi Mexic, înainte de a se îndrepta spre graniţa cu Statele Unite.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.