Un incendiu a izbucnit, miercuri, la locomotiva trenului IR 349 Bucureşti Nord-Arad, fiind afectat şi un vagon. Incidentul a avut loc la intrarea în staţia Videle. "Siguranţa şi securitatea celor 250 de pasageri şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol", susţin reprezentanţii CFR Călători. Pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi sunt preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, remorcat de altă locomotivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield

6 iunie - Maratonul Energiei
"Astăzi, 22 iunie 2022, la trenul IR 349 care circulă pe ruta Bucureşti Nord (plecare 13:25) - Arad s-a produs un început de incendiu la locomotivă, la intrarea în staţia Videle. Personalul feroviar a acţionat conform procedurilor aferente unor asemenea situaţii, avizând serviciul 112 şi acţionând cu stingătoarele din dotare. Echipa de intervenţie specială s-a deplasat la faţa locului şi a luat toate măsurile necesare pentru limitarea efectelor începutului de incendiu. Siguranţa şi securitatea celor 250 de pasageri şi a personalului propriu nu au fost puse în pericol", a transmis CFR Călători.
 
Conform surse citate, pasagerii cu destinaţia Craiova şi Filiaşi sunt preluaţi cu trenul RE 9015 Bucureşti Nord – Târgu Jiu, iar călătorii cu destinaţia Timişoara / Arad vor continua călătoria cu trenul IR 349, care va fi remorcat de altă locomotivă. 
 
"Cauzele care au generat începutul de incendiu vor fi stabilite de comisia de cercetare", a precizat CFR Călători.

Potrivit ISU Teleorman, cele aproximativ 250 de persoane s-au autoevacuat din trenul de persoane, niciuna neavând nevoie de îngrijiri medicale.

"Incendiul s-a manifestat generalizat la locomotiva electrică a trenului şi a afectat parţial şi un vagon de călători. Focul este localizat, pompierii acţionând acum pentru lichidarea sa", a transmis ISU.

Toate persoanele au fost transportate în gara Videle cu 7 microbuze (1 ISU TR şi 6 asigurate de autorităţile locale din Videle şi Blejeşti).

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.