Un baraj privat, deţinut de o firmă care operează o amenajare piscicolă în localitatea Verbiţa din judeţul Dolj s-a rupt, vineri, apa deversându-se peste mai multe terenuri agricole şi pe un drum judeţean. Autorităţile anunţă că viitura nu a ajuns în zona locuită, aflată la aproximativ zece kilometri de locul în care este amplasat barajul.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
UPDATE - ”Evenimentul nedorit, prin cedarea barajului,, s-a produs din cauze necunoscute. Volumul de apă deversat nu a produs pagube materiale cetăţenilor comunei şi nici infrastructurii DJ 552B, deoarece volumul de apă a fost preluat de albia pârâului Baboia, în cea mai mare parte, iar pe suprafeţele de teren de aproximativ 2,5-3 ha pe care a băltit apa circa două ore, în urma retragerii acesteia, am constatat că nu s-au produs pagube. Aceasta este ceea ce constatat comisia de intervenţie din cadrul Primăriei Verbiţa în urma deplasării la locul producerii evenimentului”, a comunicat edilul localitătii Verbiţa, citat într-un comunicat dat publicităţii de Instituţia Prefectului judeţului Dolj.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Conform oficialilor Prefecturii Dolj, barajul de la Verbiţa se află în administrarea Primăriei Verbiţa şi este dat în concesiune unei societăţi piscicole.
 La nivelul Primăriei Verbiţa nu a fost constituit Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă.
Apa scursă ca urmare a ruperii barajului a provocat o viitură pe pârâul Baboia.
 
ŞTIREA INIŢIALĂ - „S-a rupt în această dimineaţă un baraj şi apa a inundat în jur de trei hectare de păşune şi o parte dintr-un drum judeţean. Din fericire, a ajuns la case, pentru că cea mai apropiată localitate de baraj era la peste 10 kilometri iar apa a ajuns la jumătatea distanţei dintre baraj şi zona locuită” a declarat pentru News.ro purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dolj, Adina Marica. 
 
 

Aceasta a precizat că vineri după amiază apa a început să se retragă, atât de pe terenurile agricole, cât şi de pe drumul afectat. 
Barajul care a cedat este unul privat, amplasat pe raza localităţii Verbiţa.
La faţa locului intervin lucrătorii de la Administraţia Bazinală de Apă Jiu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.