Un bărbat de 35 de ani care a rămas în zona Văii Caraiman fără a mai putea înainta a fost recuperat de salvamontiştii din Prahova cu elicopterul, după o noapte petrecută pe munte. Deşi era echipat cu pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subţire, bărbatul s-a mişcat toată noaptea, fiind găsit vineri în stare bună, cu o uşoară hipotermie.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Salvamont Prahova a anunţat, vineri, că un bărbat de 35 de ani a sunat la 112, joi seară, relatând că este în imposibilitatea de a mai înainta, undeva în zona Văii Caraiman, astfel că trei salvatori montani de la Baza Salvamont Baba Mare au plecat în căutarea lui.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

”Din cauza întunericului, zonei extrem de dificile, cu risc ridicat de avalanşă şi cum telefonul apelantului nu mai avea acumulatorul încărcat, după câteva ore de căutări, salvatorii montani s-au retras în bază, în jurul orei 2.00, fără să găsească locaţia acestuia”, au arătat salvamontiştii.

Vineri dimineaţă, a fost solicitat elicopterul de la POA Braşov.

”Din fericire, victima a fost identificată din elicopter şi a fost troliat un salvator montan la aceasta, extragand-o din zonă de abrupt. În afară de o uşoară hipotermie şi mai multe escoriaţii la membrele inferioare, persoana era într-o stare bună, dar a fost totuşi transportată la Spitalul Judeţean din Braşov, pentru evaluare medicală suplimentară. Victima ne-a povestit că a vrut să facă o tură de antrenament, a urcat pe Valea Cerbului, apoi a luat-o pe Brana Caraimanului. La un moment dat nu a mai putut înainta şi a coborât pe sub brana, direct spre Valea Caraimanului. Era echipat în pantofi sport, pantaloni scurţi şi o bluză subţire. Fiind o fire sportivă, s-a mişcat toată noaptea şi a evitat să intre în şoc hipotermic, temperatura fiind negativă, noaptea trecută, la 1800 m altitudine”, au detaliat salvatorii.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.