Poliţiştii au făcut verificări în peste 400 de trenuri de călători în decurs de două zile, iar pentru neregulile găsite au dat amenzi în valoare de aproape 85.000 de lei.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Reprezentanţii Poliţiei Române au anunţat sâmbătă, că în zilele de 9 şi 10 ianuarie, poliţiştii Direcţiei de Poliţie Transporturi au acţionat, la nivel naţional, pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică, prevenirea şi combaterea faptelor ilicite în staţiile de cale ferată şi în trenurile de călători.
În cadrul acţiunii, au fost făcute verificări în 443 de staţii de cale ferată şi 445 de trenuri de călători, fiind legitimate 3.216 persoane.
“Poliţiştii au aplicat 399 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 191 la Legea nr. 61/1991, pentru sancţionarea faptelor de încălcare a unor norme de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice, 7  la Legea nr. 333/2003 privind paza obiectivelor, bunurilor, valorilor şi protecţia persoanelor şi 84 la H.G. nr. 203/1994, pentru stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele privind transporturile pe căile ferate române, valoarea totală a contravenţiilor aplicate fiind de 84.825 de lei”, a precizat IGPR.
Astfel, la data de 10 ianuarie, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Constanţa - Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Constanţa au descoperit la trecerea la nivel cu calea ferată, situată lângă strada Viorelelor, din municipiul Constanţa, un bărbat, care circula cu un autoturism, fără a deţine permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. 
Ei au deschis dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În aceeaşi zi, poliţiştii Serviciului Judeţean de Poliţie Transporturi Hunedoara - Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Petroşani au depistat şi oprit în trafic un bărbat, în timp ce conducea un autoturism, având permisul de conducere suspendat. Poliţiştii fac cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 
De asemenea, poliţiştii Biroului Judeţean de Poliţie Transporturi Satu Mare au pus în aplicare un mandat de executare a pedepsei închisorii, emis de Judecătoria Jibou pe numele unui bărbat, de 35 de ani din judeţul Cluj, condamnat la pedeapsa închisorii de 2 ani şi 4 luni, pentru săvârşirea infracţiunilor de conducere fără permis şi conducerea sub influenţa alcoolului. Bărbatul a fost dus în Penitenciarul Satu Mare, în vederea executării pedepsei.
Totodată, poliţiştii Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Cluj Napoca – Biroul Judeţean de Poliţie Transporturi Sălaj – Postul de Poliţie Transporturi Feroviare Jibou au descoperit într-un tren un minor, care era căutat după ce plecase de acasă. 
El nu prezenta urme de violenţă şi nu a fost victima vreunei infracţiuni cât a lipsit de la domiciliu. 
Minorul a fost încredinţat mamei sale.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.