Poliţiştii şi procurorii fac, marţi, 14 percheziţii în judeţul Buzău, la persoane suspectate de evaziune fiscală, înşelaciune, uz de fals şi fals în înscrisuri. Ar fi oferit mijloace de plată fiscive pentru a plăti usturoi şi utilaje.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Astăzi, 23 aprilie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Buzău pun în aplicare 14 mandate de percheziţie, la locuinţele şi sediile unor persoane fizice şi juridice, în judeţul Buzău, privind săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală, înşelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals. Din cercetări a reieşit că, în cursul anului 2022, două persoane ar fi achiziţionat de la cetăţeni străini usturoi şi utilaje de manipulare a mărfii, inducând în eroare persoanele vătămate, prin prezentarea unor mijloace de plată electronice fictive”, au transmis, marţi, oficialii IGPR.

Aceştia au precizat că societatea comercială în cauză nu ar fi înregistrat în totalitate şi nu ar fi declarat organelor fiscale veniturile realizate din tranzacţiile comerciale efectuate din spaţiul intracomunitar.

Prejudiciul cauzat este de 500.000 de euro.

 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.