Opt percheziţii au avut loc în Marea Britanie şi în judeţele Mehedinţi, Gorj şi Prahova, după ce, din locuinţa unui bărbat din Drobeta Turnu Severin au fost furaţi bani şi bunuri, valoarea totală a prejudiciului fiind de 140.000 de euro. Doi bărbaţi au fost reţinuţi în acest caz, urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă. Percheziţiile din Marea Britanie s-au desfăşurat în localităţile Preston şi Bolton, fiind audiaţi şi mai mulţi suspecţi.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
”La data de 8 mai a.c., poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, în colaborare cu poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, Serviciului Criminalistic - I.P.J. Mehedinţi, Poliţiei Oraşului Vînju Mare şi poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale şi Serviciului Criminalistic din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene Gorj şi Prahova, au pus în executare opt mandate de percheziţie, la domiciliile unor persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de furt calificat. Totodată, au fost puse în executare două mandate de aducere, doi bărbaţi de 20, respectiv 45 de ani fiind reţinuţi pentru 24 de ore şi urmând să fie prezentaţi Judecătoriei Drobeta-Turnu Severin, cu propunere de arestare preventivă”, anunţă joi IGPR.
 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Din cercetări a reieşit că, în luna septembrie a anului 2023, persoane necunoscute ar fi pătruns prin efracţie într-o locuinţă din Drobeta Turnu Severin, unde ar fi dislocat mai multe plăci ceramice ale podelei, sub care se afla un locaş special amenajat în vederea depozitării de valori şi ar fi sustras sume de bani, valută şi bijuterii, valoarea totală a prejudiciului fiind de aproximativ 140.000 de euro.
 
În afara perchezţiilor desfăşurate în Mehedinţi, Gorj şi Prahova,miercuri, în baza cererii de asistenţă judiciară internaţională în materie penală a Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta- Turnu Severin, având ca obiect efectuarea unor percheziţii domiciliare pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi audierea unor persoane care au dobândit calitatea de suspecţi, aceştia aflându-se pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii, trei poliţişti din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale - I.P.J. Mehedinţi şi Biroului de Investigaţii Criminale –Poliţia Municipiului Drobeta-Turnu Severin, au participat la la 3 percheziţii domiciliare în localităţile Preston şi Bolton. 
 
Acţiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcţiei de Investigaţii Criminale, Direcţiei Operaţiuni Speciale şi Biroului de Analiză a Informaţiilor Mehedinţi şi de sprijinul luptătorilor din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale Mehedinţi, Gorj şi Prahova.
 
Cercetările sunt continuate, sub îndrumarea şi supravegherea prim procurorului adjunct din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta-Turnu Severin, pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.