Militarul care a suferit arsuri grave în timp ce punea în funcţiune instalaţia de încălzire la Cabana militară de instruire Cheia, judeţul Prahova, a fost evaluat, miercuri seară, la Unitatea de Primire Urgenţă a Spitalului Militar Central de către o echipă multidisciplinară, care a constatat că pacientul are arsuri de gradele III şi IV pe aproape toată suprafaţa corpului şi posibil arsuri de căi aeriene superioare. Cazul este cercetat de Parchetul Militar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Caporalul clasa a III-a Georgel Guţă, în vârstă de 31 de ani, din cadrul Bazei sprijin logistic "Muntenia”, angajat al MApN din anul 2009, a suferit, miercuri, în jurul orei 16.00, un accident în timpul serviciului de pază la Cabana militară de instruire Cheia. Accidentul s-a petrecut în timp ce militarul punea în funcţiune instalaţia de încălzire, procedură care intra în atribuţiile sale de serviciu, potrivit unui comunicat al MApN.

Militarului i s-a acordat primul ajutor la faţa locului şi a fost transportat de un echipaj al ISU, sesizat prin Serviciul de urgenţă 112, la Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central "Dr. Carol Davila" (SUUMC) din Bucureşti.

Pacientul a fost evaluat, în jurul orei 18.50, la Unitatea de Primire Urgenţă a SUUMC, de către o echipă multidisciplinară, constituită din medici specialişti în: urgenţă, ATI, chirurgie plastică, microchirurgie reconstructivă şi arsuri, ORL, oftalmologie şi pneumo-ftiziologie. ŢÎn urma consultului de specialitate, echipa medicală a constatat că pacientul are arsuri de gradele III şi IV pe aproximativ 90% din suprafaţa corpului, cu interesare facială, torace anterior şi posterior, abdomen drept (hemitrunchi drept), ambele membre superioare şi inferioare, cu suspiciune de arsuri de căi aeriene superioare.

"În urma investigaţiilor clinice şi paraclinice şi după asigurarea suportului ventilator necesar, bronhoscopia cu lavaj şi reechilibrarea volemică s-a dispus intervenţia chirurgicală de urgenţă pentru toaleta primară a leziunilor de arsură şi a  plăgilor, precum şi pentru realizarea inciziilor de decompresie. Ulterior intervenţiei chirurgicale, pacientul va fi spitalizat în Secţia de ATI, acesta necesitând tratament post-operator de susţinere a funcţiilor vitale, antibioterapie cu spectru larg, reechilibrare volemică şi hidroelectrolitică, analgezie multimodală, profilaxie anticoagulantă şi a ulcerului de stres, nutriţie peros", se precizează în comunicatul citat.

Potrivit sursei citate, starea pacientului este foarte gravă, iar prognosticul este rezervat.

Cazul este cercetat de către reprezentanţii Parchetului Militar.

De asemenea, comandantul Bazei a numit o comisie pentru investigaţii de ordin administrativ privind producerea evenimentului.

Conform comunicatului citat, conducerea Ministerului Apărării Naţionale urmăreşte cu atenţie evoluţia stării medicale a militarului accidentat.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.