Doi tineri de 25 şi 26 de ani din Ucraina au fost recuperaţi, marţi seară, din Munţii Maramureşului, de către salvamontişti, după ce au alertat autorităţile spunând că sunt extenuaţi şi în hipotermie. Un localnic i-a ajutat să coboare până s-au întâlnit cu salvamontiştii, cei doi fiind transportaţi la spital.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Salvamont Maramureş, o echipă de salvatori montani şi una a Poliţiei de Frontieră Poienile de sub Munte au fost mobilizate, marţi, pentru a căuta doi cetăţeni ucraineni, în zona Vârfului Corbu, de 1.696 de metri.

Cei doi ucraineni, în vârstă de 25 şi 26 de ani, au spus că se află de mai multe zile în munţi şi că sunt extenuaţi şi în hipotermie.

”Cei doi ucrainieni au fost reperaţi de un localnic aflat sus în munte şi coborâţi până când s-au întâlnit cu echipele de salvare venite pentru recuperarea lor. Aceştia au fost preluaţi de echipajul SMURD şi transportati cu autospeciala SMURD şi respectiv autospeciala Salvamont până la unitatea medicală pentru investigaţii şi tratament”, au precizat salvamontiştii.

Conform sursei citate, cei doi ucrainieni se află sub supraveghere medicală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.