Incendiul izbucnit duminică în zona împădurită din Defileul Cazanele Dunării, în apropierea localităţii mehedinţene Sviniţa, a fost stins de către pompieri după trei zile în care aproximativ trei hectare de litieră şi coronament au fost mistuite de flăcări. Pentru lichidarea acestuia au fost mobilizaţi pompieri din Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, dar şi un avion militar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, în cursul zilei de marţi s-a acţionat doar cu elicopterul.

"Mai existau buturugi care ardeau mocnit şi care fumegau. S-a acţionat doar cu elicopterul şi incendiul a fost lichidat", a declarat lt. Flavius Iscru, purtătorul de cuvânt al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi.

Pentru lichidarea incendiului a fost adus din judeţul Timiş un comandament mobil de comandă pentru coordonarea celor peste 60 de pompieri care au intervenit în apropierea localităţii mehedinţene Sviniţa.

La acţiunea de stingere a incendiului de pădure din apropierea localităţii mehedinţene Şviniţa a participat şi o aeronavă C-27J Spartan a MApN, echipată pentru stins incendii şi care transporta şase containere cu câte 1.000 de litri fiecare. MApN imai nforma că aeronava C-27 J Spartan execută pentru prima dată o misiune umanitară de stingere a unui incendiu.

Incendiul a izbucnit în zona împădurită din Defileul Cazanele Dunării, în apropiere de localitatea mehedinţeană Sviniţa, iar duminică la faţa locului au fost mobilizaţi pompieri din judeţele Mehedinţi, Caraş-Severin, Dolj, dar şi echipamente din Timiş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.