Incendiul care a cuprins, vineri seară, patru imobile din localitatea braşoveană Cristian, între care sediul Serviciului voluntar de pompieri, a fost provocat de un scurtcircuit, au stabilit pompierii braşoveni.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lui Ciprian Sfreja, purtătorul de cuvânt la Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Braşov, incediul a fost cauzat de un scurtcircuit la instalaţia electrică a casei de la care a pornit incendiul.

Focul s-a extins rapid de la încăperea unde se afla centrala pe lemne a casei la alte trei imobile: sediul pompierilor voluntari din Cristian şi două sedii comerciale, dintre care unul nefolosit. Pe lângă acoperişurile clădirilor care au fost serios afectate au mai existat şi pagube la interior, valoarea acestora nefiind încă stabilită.

"Din locuinţă au ars mobilierul, haine, documente şi aparatură electrocasnică. În cazul remizei de pompieri au fost distruse două motopompe, stingătoare, căşti de protecţie şi furtunuri. Din centrul comercial s-au deteriorat mai multe produse. Echipajele au stat în zonă până la 3.00 dimineaţa pentru a se asigura că focul nu va reizbucni“, a mai declarat Ciprian Sfreja.

Incendiul de la Cristian a izbucnit, vineri seară, la ora 19.00, şi a cuprins patru imobile, fiind lichidat după patru ore de intervenţie.

Pompierii au intervenit cu şase autospeciale şi o autoscară,, în sprijinul militarilor de la ISU intervenind două autospeciale de la Cristian, una de la Râşnov şi una de la ISU Covasna.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.