O femeie administrator al unei firme din judeţul Braşov este cercetată penal pentru infracţiunea de evaziune fiscală după ce a refuzat controalele din partea inspectorilor ANAF, a vândut imobilul în care fusese declarat sediul firmei şi a raportat pierderi, în condiţiile în care alte firme, parteneri de afaceri ai societăţii administrate de aceasta, raportau „relaţii comerciale semnificative”:

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
Dosarul în acest caz a fost deschis de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Braşov în urma unei sesizări depuse de Agenţia Judeţeană a Finanţelor Publice Braşov care a reclamat că persoana juridică şi administratorul acesteia s-au sustras în perioada iunie-septembrie 2020 unui control inopinat necesar stabilirii situaţiei fiscale de fapt.
„Până în prezent, cercetările penale derulate în cauză au stabilit că: S.E.L., în calitate de administrator,  stabilise sediul social al persoanei juridice R.I. S.R.L. la o adresă din Braşov, dar în fapt nu mai funcţiona la această adresă. Administratorul nu a actualizat, cu intenţie, datele privind sediul social şi punctele de lucru ale persoanei juridice în evidenţele autorităţilor, chiar dacă în anul 2019 a înstrăinat imobilul unde era declarat sediul social al societăţii. Scopul urmărit a fost acela de a se sustrage de la efectuarea verificărilor fiscale, în condiţiile în care partenerii comerciali ai contribuabilului au declarat relaţii comerciale semnificative cu acesta, iar contribuabilul a declarat pierderi în anii 2014-2022 şi începând din iulie 2018 a figurat cu numai 2 angajaţi (administratorul şi soţul acesteia)”, se arată într-un comunicat dat publicităţii vineri de Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov. 
Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
Reprezentanţi ai instituţiei au declarat pentru News.ro că respectiva societate activează în domeniul comerţului.
Săptămâna aceasta, miercuri, procurorii au desfăşurat percheziţii în Braşov şi în Prahova. La o adresă din judeţul Prahova, unde nu figurează nici sediul social şi nici vreun punct de lucru al societăţii, au fost identificate actele contabile ale firmei. Acestea urmează a fi verificate pentru a se determina prejudiciul produs bugetului de stat prin infracţiunea de evaziune fiscală.
Femeia care administrează firma a fost iniţial reţinută, ulterior fiind plasată sub control judiciar, fiind inculpată pentru evaziune fiscală.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.