Bărbatul în vârstă de 48 de ani din judeţul Suceava, care la sfârşitul săptămânii trecute a lovit zece maşini parcate în municipiul Constanţa, fără a avea permis de conducere şi o alcoolemie de 2,04 mg/l alcool pur în sânge, va fi cercetat sub control judiciar. Decizia Judecătoriei Constanţa nu este definitivă.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Judecătoria Constanţa a decis luni, să respingă ca nefondată propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa de arestare preventivă a unui bărbat care a lovit zece maşini parcate în municipiul Constanţa. Instanţa a hotărât ca bărbatul să fie cercetat sub control judiciar. Decizia instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată în termen de 48 de ore.

Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Constanţa, pe data de 26 februarie, în jurul orei 18.30, poliţiştii rutieri au fost sesizaţi cu privire la producerea unui eveniment rutier pe strada Lirei din municipiul Constanţa, în urma căruia zece maşini parcate au fost avariate. În momentul când poliţiştii au ajuns la faţa locului şoferul nu era în zona respectivă.

“Poliţiştii Serviciului Rutier au demarat cercetările, iar în scurt timp s-a stabilit identitatea persoanei care a condus, fiind vorba despre un bărbat, de 48 de ani, din judeţul Suceava.

În urma verificărilor s-a stabilit faptul că acesta nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma prelevării de mostre biologice a rezultat o valoare de 2,04 mg/l alcool pur în sânge”, se arată în comunicat.

De asemenea, poliţiştii rutieri au constatat faptul că plăcuţele cu numerele de înmatriculare ale autovehiculului au fost retrase, iar în locul acestora au fost montate alte plăcuţe false.

Totodată, din investigaţii a reieşit faptul că autoturismul i-a fost încredinţat de către o altă persoană, doar pentru păstrare, nu şi pentru a-l conduce.

El este cercetat pentru comiterea infracţiunilor de conducere fără permis, conducere sub influenţa băuturilor alcoolice, punerea în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat, punerea în circulaţie a unui vehicul cu număr fals de înmatriculare şi furt în scop de folosinţă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.