Warner Brothers Pictures va intenta Casei Albe un proces pentru încălcarea drepturilor de autor, după ce preşedintele Donald Trump a folosit muzica din „The Dark Knight” pentru videoclipul campaniei pentru alegerile din 2020.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un purtător de cuvânt al Warner Bros. a transmis într-un comunicat, citat de Variety: „Folosirea coloanei sonore a Warner Bros. din «The Dark Knight» în videoclipul campaniei nu a fost autorizată. Lucrăm prin metode legale specifice să fie înlăturată”.

În proces îi va fi cerut lui Trump să înlăture videoclipul de pe Twitter, unde l-a publicat marţi. Videoclipul de 2 minute nu foloseşte doar piesa „Why Do We Fall” a lui Hans Zimmer din filmului lansat în 2012, ci şi fontul folosit în grafica filmului.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

„Mai întâi, te ignoră, apoi râd de tine, apoi te numesc rasist. Donald J. Trump. Votul tău. Le-a dovedit că au greşit. Trump: Marea Victoriei. 2020”, este susţinut în videoclip.

 

Nu este prima dată când Trump s-a folosit de referinţe din cultura pop pentru a se promova. El a mai împrumutat idei de la HBO - serialul „Game of Thrones” - pentru numeroase afişe cu textul „Sanctions Are Coming” şi „The Wall is Coming”. Reţeaua de televiziune s-a declarat suprinsă de acest lucru şi a susţinut că nu este de acord ca producţiile sale să fie folosite în scop politic.

 

Videoclipul, care a fost publicat marţi după-amiază şi a fost vizionat de peste 2,3 milioane de utilizatori, a fost înlăturat de pe pagina de Twitter a lui Donald Trump.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.