Vladimir Putin, preşedintele Rusiei, a transmis cântăreţei Mireille Mathieu o scrisoare de felicitare cu ocazia zilei de naştere a artistei franceze, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Într-o scrisoare personalizată, preşedintele rus a ţinut să îi aducă un omagiu emoţionant cântăreţei franceze, pe care o consideră ”o artistă strălucitoare”. Mireille Mathieu a împlinit vârsta de 70 de ani pe 22 iulie. 

”Vă rog să primiţi cele mai călduroase felicitări din partea mea cu ocazia aniversării voastre”, a scris Vladimir Putin în acea scrisoare. Mai multe fragmente din textul redactat de preşedintele rus au fost publicate pe Twitter de Jean-François Guyot, jurnalist AFP. 

”Pe parcursul tuturor acestor ani, aţi oferit publicului, cu generozitate, multe cântece magnifice şi căldura sufletului şi inimii voastre”, a adăugat Vladimir Putin.

Mireille Mathieu a întreţinut întotdeauna o relaţie specială cu Rusia, o ţară în care popularitatea ei a rămas nealterată de-a lungul deceniilor.

Acest fapt a generat însă şi câteva polemii. Aşa cum reaminteşte Le Point, cântăreaţa franceză a şocat opinia publică franceză în 2008, după ce a susţinut un concert în faţa lui Vladimir Putin şi Muammar Gaddafi. 

Doi ani mai târziu, artista franceză a primit Ordinul Prieteniei, o înaltă distincţie civilă rusă, cu ocazia împlinirii a 45 de ani de carieră. 

În 2012, Mireille Mathieu a generat noi controverse, după ce a denunţat, într-un interviu, ”sacrilegiul” comis de Pussy Riot, un colectiv artistic şi critic înverşunat al regimului Putin, după un concert-protest susţinut de membrii acestuia într-o biserică rusească. În acelaşi interviu, artista franceză a pledat, totuşi, pentru ”indulgenţă faţă de cele trei tinere femei” din grupul Pussy Riot care au fost arestate în Rusia după acel concert.

Vladimir Putin nu a abordat însă aceste fapte în textul scrisorii de felicitare şi a preferat să sublinieze talentul şi renumele internaţional al artistei franceze: ”În Franţa, la fel ca în Rusia şi în multe alte ţări, sunteţi iubită din toată inima, în calitatea voastră de artistă strălucitoare, înzestrată cu un talent extraordinar”.

Mireille Mathieu, născută pe 22 iulie 1946, în oraşul Avignon, este o cântăreaţă franceză. De-a lungul carierei sale, Mireille Mathieu a înregistrat peste 1.200 de cântece în 11 limbi, iar discurile şi single-urile ei s-au vândut în peste 122 de milioane de copii pe plan mondial.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.