Treizeci de scurtmetraje concurează anul acesta, în două competiţii, pentru trofeele NexT în valoare de 6.000 de euro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Douăzeci de scurtmetraje din toată lumea şi zece scurtmetraje româneşti au fost incluse în competiţiile NexT.

Selecţia filmelor pentru competiţia internaţională şi competiţia naţională a fost realizată şi în acest an de Oana Ghera şi Massimiliano Nardulli. Selecţionerii au ales voci noi care onorează misiunea festivalului la această ultimă ediţie a festivalului, aceea de a descoperi şi aduce în prim-plan atât filmele scurte cu adevărat inovatoare, cât şi pe cei care le creează.

Proiecţiile competiţiei internaţionale vor fi împărţite în patru programe, la Cinema Muzeul Ţăranului: vineri, 14 decembrie, de la ora 19.00, respectiv de la ora 21.00, şi duminică, 16 decembrie, de la ora 18.30, respectiv 20.30.

Pentru competiţia naţională, cei doi selecţioneri au ales zece scurtmetraje, împărţite în două programe. Acestea vor fi proiectate sâmbătă, 15 decembrie, de la ora 18.30, respectiv 20.30, la Cinema Muzeul Ţăranului. După cele două proiecţii, publicul va putea participa la o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu echipele filmelor.

Juriul care va decide câştigătorii acestei ediţii este format din Andrei Gorzo (România, critic de film, lector universitar, primul selecţioner al Festivalului Internaţional de Film NexT între anii 2007-2013), Ivana Mladenovic (Serbia/România, scenaristă, regizoare şi actriţă), Miguel Valverde (Portugalia, cofondator şi selecţioner al Festivalului de Film IndieLisboa, producător şi teoretician de film), Paul Negoescu (România, scenarist, regizor şi producător de film) şi Aida Sosic (Bosnia-Herţegovina/România, cofondatoare şi solistă a trupei Aida şi Noi).

Filmele selecţionate concurează pentru Trofeul NexT - 2.000 de euro (oferit de Institutul Cultural Român), Premiul „Cristian Nemescu” pentru cea mai bună regie - 1.000 de euro (oferit de Institutul Cultural Român), Premiul „Andrei Toncu” pentru cel mai bun sunet - 1.000 de euro (oferit de Institutul Cultural Român), Premiul pentru cel mai bun film românesc - 1.000 de euro (oferit de Institutul Cultural Român), Premiul Publicului pentru cel mai bun film străin - 500 de euro, şi Premiul Publicului pentru cel mai bun film românesc - 500 de euro.

A 12-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film NexT va avea loc în perioada 14-17 decembrie, la Cinema Muzeul Ţăranului.

Biletele pot fi achiziţionate de pe Eventbook. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.