Susţinătorii mişcării "Time's Up" vor purta panglici alb şi negru la gala Globurilor de Aur 2019, după ce anul trecut femeile din industrie au purtat rochii negre în semn de protest faţă de hărţuirea sexuală, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rochiile negre purtate pe covorul roşu de la Beverly Hilton au transformat un moment de modă într-o mişcare acerbă în 2018. Noul grup Times Up a folosit această modalitate de a se exprima pentru a-şi face mesajul auzit şi a spune tuturor "#WhyWeWearBlack".

"Este o modalitate de a arăta că această problemă nu afectează doar femeile", a declarat pentru Variety Emma Watson în 2018, alături de Marai Larasi, directoare executivă la Imkaan, o organizaţie care încearcă să prevină violenţa împotriva femeilor marginalizate. "Această problemă afectează femei de pretutindeni, în fiecare ţară din lume. Este o problemă globală, sistemică, structurală şi ne alăturăm în această seară pentru a răspândi mesajul". 

Duminică, la cea de-a 76-a ceremonie de decernare a Globurilor de Aur, care are loc hotelul Hilton din Beverly Hills, începând de la ora locală 17.00 (01.00 GMT), telespectatorii vor vedea susţinătorii mişcării purtând panglici alb şi negru, realizate de creatoarea de costume Arianne Phillips. 

Panglicile vor simboliza faptul că susţinătorii mişcării sunt uniţi în angajamentul lor comun de a crea locuri de muncă sigure, corecte şi demne pentru toate femeile. Acestea vor fi şi un nou semn distinctiv pentru campanie, "TimesUpx2", care reprezintă atât un indiciu al celui de-al doilea an al mişcării, cât şi un apel pentru a dubla numărul femeilor de toate felurile în poziţii de lider în toate sectoarele. 

Până în prezent, Time’s Up Legal Defense Fund a ajutat aproape 4.000 de femei şi bărbaţi care au fost afectaţi de abuz sexual, hărţuiri sau discriminare la locul de muncă. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.