Medicii legişti care au exhumat rămăşiţele lui Salvador Dali, joi seară, în vederea stabilirii paternităţii într-un proces intentat de o femeie, au declarat că mustaţa artistului este aproape intactă la aproape 30 de ani de când a fost înmormântat, scrie The Times.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Păr, oase şi unghii au fost extrase din rămăşiţele mumificate pentru a determina dacă o clarvăzătoarea este fiica pictorului suprarealist. 

María Pilar Abel Martínez, în vârstă de 61 de ani, o ghicitoare în cărţi de tarot, susţine că este fructul unei legături dintre Dali şi mama sa din 1950. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Dacă cererea sa va avea succes, Pilar Abel ar putea moşteni un sfert din averea artistului, adică 300 de milioane de euro. 

În spatele uşilor închise, o echipă de experţi a exhumat corpul lui Dali din cripta în care a fost îngropat, la Dali Theatre-Museum din Figueres, provincia Girona. Mostrele prelevate vor fi trimise la institutul de toxicologie de la Madrid, unde Pilar Abel a depus deja o probă de salivă. Rezultatul va fi gata în câteva săptămâni, potrivit lui Enrique Blanquez, avocatul din oficiu al lui Pilar Abel. 

”Vreau doar să ştiu adevărul. Sunt încrezătoare, foarte mulţumită”, a spus jurnaliştilor Pilar Abel, care s-a născut şi a crescut în Figueras, oraşul natal al lui Dali.

Pilar Abel a mai afirmat că se luptă de 10 ani să obţină această recunoaştere şi că a făcut deja trei teste ADN, ale căror rezultate nu i-au parvenit. Fapt pe care AFP nu l-a putut verifica. 

Pictorul Salvador Dalí (1904 - 1989) a fost un reprezentant de seamă al curentului suprarealist în artă. Faima a cunoscut-o în 1931, odată cu finalizarea operei ”La persistencia de la memoria”. Graţie talentului şi apariţiilor sale excentrice, Salvador Dalí a devenit o vedetă mondială, care a reuşit să folosească influenţa mass-media pentru a îşi spori averea şi gloria.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.