Ţinute vestimentare şi costume de scenă ale actriţei Marilyn Monroe, precum celebra rochie purtată de vedeta americană în filmul ”Unora le place jazz-ul”, estimată la 400.000 de dolari, au fost incluse în cea mai mare colecţie privată de obiecte ce au aparţinut artistei, ce va fi scoasă la licitaţie în noiembrie, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Reprezentanţii casei de licitaţii Julien's Auctions au anunţat, joi, că întreaga colecţie, deţinută de britanicul David Gainsborough Roberts, a fost evaluată la aproximativ 3 milioane de dolari. Pe lângă costume de scenă şi articole vestimentare ale actriţei Marilyn Monroe, colecţia include afişe de film, bijuterii şi reţete medicale ale acesteia.

David Gainsborough Roberts spune că a început să colecţioneze obiecte şi ţinute vestimentare deţinute de Marilyn Monroe în anul 1991 şi, de atunci, a alcătuit cea mai mare colecţie privată din lume dedicată celebrei actriţe americane.

Colecţionarul britanic, care a depăşit vârsta de 70 de ani, doreşte să îşi vândă la licitaţie întreaga colecţie, care a fost păstrată în reşedinţa lui din Jersey, în Insulele Canalului. 

Printre ”vedetele” licitaţiei se numără rochia neagră purtată de Marilyn Monroe în filmul ”Unora le place jazz-ul/ Some Like It Hot” (1959), în timp ce cânta, pe un pian de mari dimensiuni. Rochia a fost estimată la un preţ cuprins între 200.000 şi 400.000 de dolari.

Rochia argintie purată de Monroe în musicalul ”There's No Business Like Show Business” din 1954 a fost estimată între 100.000 şi 200.000 de dolari, iar rochia din satin verde pe care vedeta americană a purtat-o în ”Bus Stop” (1956) ar putea fi vândută cu 100.000 de dolari. 

Marilyn Monroe este una dintre celebrităţile ale căror obiecte personale se vând cu sume exorbitante la astfel de licitaţii. Rochia sa în nuanţa fildeşului, pe care a purtat-o în ”Şapte ani de căsnicie/ The Seven Year Itch” (1955) a fost vândută în 2011 cu preţul record de 5,5 milioane de dolari. 

Licitaţia va fi organizată la Los Angeles, pe 19 noiembrie, după ce expoziţia va fi prezentată la bordul transatlanticului Queen Mary 2, în august, apoi la Londra şi în alte oraşe ale lumii.

Marilyn Monroe a murit în 1962 la vârsta de 36 de ani.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.