Zilele Filmului German, cu 15 lungmetraje de ficţiune şi documentare, pelicule despre arhitectură şi urbanism, la UrbanEye Film Festival, concerte Iris, Taine şi Altar, la Arenele Romane, şi premiere cinematografice cu Matt Damon şi Pierre Richard se numără printre evenimentele care au loc weekendul acesta în Bucureşti.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Regizorii Wolfgang Kohlhaase, Torsten Stegmann şi Borwin Richter, actriţa Mela Feigenbaum şi producătoarea Susanne Mann sunt invitaţii festivalului Zilele Filmului German, care are loc de vineri până joi, la Cinemateca Eforie. UrbanEye Film Festival, început miercuri, continuă până duminică, la Cinema Elvire Popesco şi Arcub, iar la Arenele Romane, sâmbătă, concertează - între altele - Iris, Taine şi Altar.

Nicu Alifantis va susţine un concert vineri, de la ora 19.00, la Sala Palatului - „Remember Adrian Păunescu”, în timp ce la Institutul Cervantes din Bucureşti are loc finisajul expoziţiei „Hacia el mar / Spre mare”, de Clara Durán, artistă care propune un tur multisenzorial, dar şi o proiecţie film de atelier şi recital de poezie.

Evenimentul Zilele Filmului German va fi deschis cu proiecţia „In Zeiten des abnehmenden Lichts/ In Times of Fading Light”, regizat de Matti Geschonneck, după un scenariu de Wolfgang Kohlhaase bazat pe romanul omonim al lui Eugen Ruge. Programul festivalului cuprinde 15 lungmetraje şi documentare, menite să ofere atât divertisment de calitate pentru întreaga familie, precum şi teme de reflecţie. 

Biletele pentru proiecţii pot fi cumpărate de la Cinemateca Eforie.

Cea de-a patra ediţie a UrbanEye Film Festival a început pe 1 noiembrie şi se va încheia duminică, 5 noiembrie. Festivalul prezintă, în premieră în România, pelicule din ţări ca Liban, Cuba, Rusia, Danemarca şi SUA. Vizionările vor fi urmate de discuţii cu invitaţi speciali din ţară şi din străinătate. Mai multe evenimentele conexe sunt organizate: expoziţia „Understanding Design”, ateliere de design şi ateliere pentru copii şi tururi ghidate.

A treia ediţie a evenimentului Stelele Rockului Românesc are loc sâmbătă, la Arenele Romane, în cort încălzit. Accesul publicului se va
face începând cu ora 18.00, iar concertele vor începe de la ora 19.00. Evenimentul, care este programat să se încheie în jurul miezului nopţii, are pe afiş nume ca Iris, Taine, Trooper şi Altar. Biletele costă 50 lei, iar în ziua evenimentului, 70 de lei.

Între premierele cinematografice din acest sfârşit de săptămână se numără „Suburbicon”, regizat de George Clooney, cu Matt Damon şi Julianne Moore în rolurile principale, dramă care a avut premiera în deschiderea Festivalului de la Veneţia, comedia „Un profil pentru doi/ Un profil pour deux”, cu Pierre Richard în rol principal, şi animaţia franco-belgiană „Bigfoot Junior/ The Son of Bigfoot”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.