Osteria Francescana din oraşul italian Modena a fost desemnat cel mai bun restaurant din lume, potrivit listei anuale World’s 50 Best Restaurants, prezentată în cadrul unei ceremonii care a avut loc luni, la New York, informează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Acest restaurant italian - ocupantul locului secund în topul de anul trecut -, a depăşit câştigătorul din 2015, restaurantul El Celler de Can Roca din Girona (Spania), care s-a clasat în acest an pe poziţia a doua.

Restaurantul Osteria Francescana este condus de maestrul bucătar Massimo Bottura. 

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Lista celor mai bune 50 de restaurante din lume este alcătuită în fiecare an de editorii revistei Restaurant, începând din 2002, şi se bazează pe experienţele personale trăite în astfel de spaţii gastronomice de 972 maeştri bucătari, patroni de restaurante, bloggeri culinari şi experţi în gastronomie. 

Lista Best 50 a căpătat o importanţă tot mai mare în ultimii ani în rândul chef-ilor din lumea întreagă şi a ajuns să rivalizeze cu celebrul ghid Michelin, care atribuie stele fiecărui restaurant. 

Michelin a acordat trei stele - cea mai înaltă distincţie posibilă - atât restaurantului Osteria Francescana, cât şi restaurantului El Celler de Can Roca. 

Eleven Madison Park din New York, un alt restaurant notat cu 3 stele Michelin, s-a clasat pe locul al treilea în 2016, urcând două poziţii faţă de clasamentul de anul trecut. 

Restaurantu Centralk din Lima, Peru, a ocupat locul al patrulea, pentru al doilea an consecutiv. 

Celebrul restaurant Noma a continuat să coboare în clasament şi a pierdut două locuri faţă de topul din 2015, ajungând pe poziţia a cincea. Acest stabiliment din Copenhaga, renumit pentru prepararea revoluţionară a gastronomiei nordice, a deţinut titlul de cel mai bun restaurant din lume în anii 2010, 2011, 2012 şi 2014. 

Topul 10 al celor mai bune restaurante din lume pe anul 2016 a fost completat de restaurantele Mirazur din Menton (Franţa), Mugaritz din San Sebastian (Spania), Narisawa din Tokyo (Japonia), Steirereck din Viena (Austria) şi Asador Etxebarri din Axpe (Spania). 

Mai mult de jumătate dintre restaurantele din top 50 se află în Europa. Şase se află în Statele Unite, şase în America de Sud şi cinci în Asia. 

Ceremonia de luni a prilejuit şi atribuirea trofeelor individuale în rândul maeştrilor bucătari. Pierre Hermé a fost desemnat cel mai bun patiser din lume, iar Alain Passard, al cărui restaurant Arpège ocupă locul al 19-lea în topul din 2016, a fost recompensat cu un premiu pentru întreaga carieră. 

Dominique Crenn, care deţine restaurantele Atelier Crenn şi Petit Crenn în San Francisco, a fost desemnată cea mai bună femeie-bucătar din lume. 

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.