Filmul „Offstage”, scris şi regizat de actorul Andrei Huţuleac, a câştigat sâmbătă seara trofeul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune la cea de-a 33-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Varşovia şi a intrat automat în cursa pentru o nominalizare la premiile Oscar.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Singurul festival de categoria A din Polonia, Varşovia IFF se află pe o listă specială aprobată de membrii Academiei de Film Americane, ceea ce face ca filmul să fie eligibil pentru nominalizările la premiile Oscar 2018.

O producţie independentă DaKINO Production, avându-l drept producător pe Dan Chişu şi coproducător pe Andrei Huţuleac, „Offstage” este un scurtmetraj tragicomic despre o regizoare de teatru ratată care încearcă să-şi pregătească fiul pentru admiterea la actorie în ciuda evidentei lipse de talent a lui.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Din distribuţia filmului fac parte actorii Adrian Titieni, Amalia Ciolan şi Tudor Istodor, alături de Nicoleta Hâncu, Vladimir Purdel, Alin Florea, Carol Ionescu şi Andrei Ciopec. Imaginea este semnată de Constantin Ene, iar montajul îi aparţine lui Valerian Bulgariu.

Născut în 1990, Andrei Huţuleac a urmat cursurile de actorie ale Universităţii Naţionale de Artă Teatrală şi Cinematografică „I.L. Caragiale” din Bucureşti şi este cunoscut mai ales pentru rolurile sale din teatru. „Offstage” reprezintă debutul său în regia de film şi a fost filmat în vara anului 2016.

Scurtmetrajul a fost selectat în numeroase festivaluri de film din lume, fiind distins anul acesta cu menţiunea specială a juriului la cea de-a 17-a ediţie a Festivalulului Internaţional de Film Transilvania, cu trofeul Timishort Film Festival 2017 pentru cel mai bun scurtmetraj şi trofeul Vlădutz al Dracula Film Festival pentru „umorul deosebit de negru şi spiritul suprarealist, admirabil manevrate în fiecare cadru şi secvenţă".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.