Violonistul Nigel Kennedy va reveni în România, cu un show-concept, inspirat din ciclul ”Anotimpurile” de Antonio Vivaldi, ce va fi prezentat la Bucureşti, pe 16 octombrie, şi Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, informează organizatorii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Nigel Kennedy, unul dintre violoniştii cu cele mai mari vânzări de discuri din lume, va prezenta în premieră pentru România acest concert, la Sala Palatului, pe 16 octombrie, începând cu ora 20.00, într-un show-concept, inspirat din ”Anotimpurile” lui Vivaldi. 

”Am început să cânt muzică pentru a împărtăşi cu oamenii această bucurie nebună a sunetelor”, spune Nigel Kennedy.

Accesul spectatorilor va fi permis începând cu ora 19.00.

Concertul reprezintă un eveniment pe care German Quality Entertainment îl pregăteşte de ceva vreme şi îl oferă tuturor celor care iubesc muzica clasică, jazzul, dar şi sonorităţile rock şi, mai ales, celor care au o inimă şi o minte deschise către conceptele avangardiste, precizează organizatorii. 

Concertul va cuprinde interpretări din ciclul ”Anotimpurile”, scris de Antonio Vivaldi în 1723 şi publicat în 1725 în Amsterdam, de data aceasta reinterpretate într-o manieră unică de violonistul Nigel Kennedy, într-o ”aventură extravagantă” cu “peripeţii sonore”, alături de o întreagă orchestă compusă din 30 de muzicieni.

“Totuşi, suntem în secolul al XXI-lea şi îmi doresc să prezint o nouă interpretare a pieselor, o nouă formă cu un fond profund, lucru ce mi se pare vital pentru lumea modernă de azi”, a adăugat Nigel Kennedy. 

”Toţi suntem sensibili la muzică, fără nicio ezitare spun acest lucru. Am interpretat de atâtea ori «Anotimpurile» de Vivaldi, probabil de mii de ori, şi vreau să ofer tot ce-i mai bun din mine. Sper că această nouă abordare să aducă o explozie de bucurie în inimile oamenilor”, a mai declarat Nigel Kennedy.

După spectacolul din Bucureşti, artistul va susţine un al doilea concert în România, la Cluj-Napoca, pe 19 octombrie, începând cu ora 20.00, evenimentul fiind organizat de Diesel Events.

Biletele se găsesc la următoarele categorii de preţuri: categoria I - 350 de lei, categoria II - 250 de lei, categoria III - 150 de lei şi categoria IV - 100 de lei. 

Biletele se găsesc în reţeaua Eventim, Librăriile Cărtureşti, magazinele Germanos, magazinele Vodafone. 

De peste 25 de ani, Nigel Kennedy este unul dintre cei mai apreciaţi violonişti din lume. Talentul său absolut unic a oferit spectatorilor noi perspective atât asupra repertoriului clasic, cât şi asupra celui contemporan, artistul britanic fiind, în acest moment, cel mai bine vândut violonist de muzică clasică din toate timpurile.

Nigel Kennedy, fost elev al lui Yehudi Menuhin, a colaborat de-a lungul anilor cu o serie de muzicieni celebri, precum Paul McCartney, The Who, Jeff Beck, Kate Bush şi Jack DeJohnette.

Artistul britanic a susţinut de-a lungul anilor mai multe concerte în România, inclusiv pe scena Festivalului ”George Enescu”. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.