Cântăreţul şi compozitorul britanic Morrissey susţine că, aflat în Roma, a fost ”terorizat” de un poliţist care l-a reţinut timp de jumătate de oră sub ameninţarea armei, scrie The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fostul lider al grupului The Smiths, admirator al Romei, unde se află pentru a înregistra un album, a spus miercuri că ofiţerul de poliţie a scos arma şi ”mi-a strigat în faţă”, în timp ce mai mult de o sută de oameni priveau scena.

Nepotul lui Morrissey, fotograful Sam Esty Rayner, a publicat pe Facebook o imagine cu poliţistul alături de numărul de înmatriculare al motocicletei acestuia.

”Ofiţerul de poliţie care apare mai jos l-a terorizat pe Morrissey timp de 35 de minute, cerând acte. Morrissey nu avea niciun act”, a scris Rayner.

Într-un comunicat, cântăreţul a acuzat poliţistul de comiterea unui ”act de teroare deliberat” şi susţine că nu a încălcat nicio lege. ”Cred că m-a recunoscut şi a vrut să mă sperie. Nu am bătut în retragere, chiar dacă am crezut că îi mai lipsea puţin să mă împuşte. Cer oamenilor să aibă grijă cu acest ofiţer periculos. Vă poate ucide”, a spus Morrissey.

Morrisey a criticat în mai multe rânduri poliţia, atât prin muzica sa, cât şi în afara scenei. În 2015, el a susţinut că a fost ”agresat sexual” de un poliţist în aeroportul internaţional din San Francisco, acesta atingându-l în timpul controlului de securitate.

The Smiths a fost o formaţie engleză care a activat între 1982 şi 1987. Trupa se baza pe parteneriatul dintre Morrissey şi Johnny Marr, care au scris majoritatea cântecelor. Considerată una dintre cele mai importante formaţii new-wave din anii 1980, The Smiths a devenit ”un grup-cult”, bazându-şi succesul pe textele lui Morrissey, care sunt adeseori deprimante şi abordează teme precum dragostea, moartea, vegetarianismul şi alienarea.

Steven Patrick Morrissey, născut pe 22 mai 1959, şi-a început cariera solo în 1988, când a lansat primul disc sub nume propriu, ”Viva Hate”. În total a lansat 10 albume solo de studio, cel mai recent datând din 2014 - ”World Peace Is None of Your Business”. Morrissey a concertat la Sala Palatului din Bucureşti, în octombrie 2015. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.