Meryl Streep, una dintre cele mai celebre actriţe din istoria cinematografiei, va putea în curând să îşi adauge un nou premiu la colecţia sa. Vedeta din "Diavolul se îmbracă de la Prada", care a câştigat deja trei premii Oscar, va primi un Palme d'Or onorific în cadrul ceremoniei de deschidere a Festivalului de Film de la Cannes, la 14 mai, potrivit Variety.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aceasta este marea revenire a lui Meryl Streep pe Croazetă. Actriţa americană nu a mai fost prezentă la Festival din 1989, când a prezentat „A Cry in the Night”, care i-a adus premiul pentru cea mai bună actriţă.

Multe legende ale cinematografiei americane vor fi celebrate la Festivalul de la Cannes. George Lucas, regizorul filmului „Războiul Stelelor”, va primi, de asemenea, un Palme d'Or onorific în cadrul ceremoniei de închidere de sâmbătă, 25 mai. Francis Ford Coppola îşi va prezenta primul său film din ultimii 12 ani, „Megalopolis”.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Studioul Ghibli, care a produs filmele lui Hayao Miyazaki („My Neighbour Totoro”) şi Isao Takahata („Tomb of the Fireflies”), va primi, de asemenea, un Palme d'Or onorific la sfârşitul lunii mai. Anul trecut, alte două legende ale cinematografiei au primit un Palme d'Or onorific: Michael Douglas şi Harrison Ford.

Ceremonia de deschidere de la Cannes, găzduită de Camille Cottin, va fi marcată de prezentarea noului film al lui Quentin Dupieux, „Le Deuxième acte”. Juriul, din care fac parte Omar Sy, Eva Green şi Hirokazu Kore-eda, este prezidat în acest an de Greta Gerwig, regizoarea filmului „Barbie”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.