Cunoscutul actor, regizor şi producător de la Hollywood, Liev Schreiber, care are în palmares 6 nominalizări la Globurile de Aur şi 9 la Premiile Emmy, va interveni live în cadrul Galei de Deschidere a Astra Film Festival, care are loc duminică, începând cu ora 18:00, la Sala Thalia din Sibiu. Schreiber a co-regizat filmul documentar „Întâlnindu-l pe Zelenski”, alături de André Singer, şi va vorbi publicului de la Sibiu despre experienţa de a-l întâlni şi filma pe preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski. Gala de deschidere a ediţiei aniversare Astra Film Festival va fi prezentată de jurnalista Amalia Enache, iar după proiecţia documentarului va urma o dezbatere la care vor participa laureatul premiului Emmy, André Singer şi scriitorul, publicistul şi diplomatul Emil Hurezeanu.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

„Sărbătorim anul acesta 30 de ani de Astra Film Festival. Ca de fiecare dată ne-am dorit să oferim publicului din Sibiu momente memorabile, care să îi rămână în gând mult timp după aceea. Un astfel de moment este încă de la deschiderea festivalului, când spectatorii vor avea ocazia să cunoască două personalităţi prestigioase ale cinematografiei mondiale, aşa cum sunt Liev Shcreiber şi André Singer”, a declarat Dumitru Budrala, director-fondator Astra Film Festival.

Liev Schreiber a devenit cunoscut la sfârşitul anilor ’90 şi începutul anilor 2000 prin apariţia în câteva filme mainstream, printre care trilogia de filme horror Scream, Phantoms, The Sum of All  Fears, X-Men Origins: Wolverine, Salt, Taking Woodstock şi Goon. Publicul din România îl ştie bine şi din serialul TV Ray Donovan, în care a avut rolul principal (7 episoade, în perioada 2013-2020) şi pentru care fost nominalizat la premii importante precum Emmy, Golden Globe, Critics Choice Television Awards, Sattelite Awards, Writers Guild of America.  

Liev Schreiber este şi un cunoscut susţinător al cauzelor ucrainenilor şi ambasador oficial al platformei United24, lansată de preşedintele Ucrainei pentru strângere de fonduri din întreaga lume.

Co-regizat de laureatul premiului Emmy, André Singer, şi de regizorul şi actorul Liev Schreiber, filmul „Întâlnindu-l pe Zelenski” urmăreşte povestea preşedintelui ucrainean, de la copilăria petrecută în URSS până la zilele de faimă şi succes în industria show business-ului, iar apoi în funcţia de preşedinte al Ucrainei. După proiecţia variantei work-in-progress a documentarului despre Zelenski, publicul Astra Film Festival va avea ocazia să intre în dialog cu regizorul André Singer, în cadrul unei sesiuni Q&A. 

Prezent la Sibiu cu ocazia festivalului, André  Singer se va întâlni cu publicul din România şi miercuri, 18 octombrie (17:00), la Sala Thalia, în cadrul unui masterclass „Maeştri: o viaţă în documentar”, creat de regizorul nominalizat la Premiul BAFTA Liviu Tipuriţă. Singer va vorbi despre antroplogie, perspectiva colaborării cu regizori de renume mondial şi modalităţi de abordare a unor subiecte sensibile şi cu importanţă simbolică.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.