Hope, o femelă de rinocer alb din Africa de Sud, devenită în ultimii ani un simbol al luptei împotriva braconajului, a murit din cauza unei infecţii intestinale, informează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Luni, asociaţia africană Save The Survivors a anunţat moartea celebrului animal prin intermediul unui mesaj publicat pe contul ei de Facebook. 

”Cu inima grea şi o mare tristeţe, trebuie să vă anunţăm că Hope, femela de rinocer alb, nu se mai află printre noi”, au anunţat reprezentanţii Save The Survivors, precizând că moartea animalului a fost cauzată de o infecţie intestinală.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În vara anului 2015, braconierii sud-africani au desfigurat animalul: cu lovituri de macetă, aceştia i-au extirpat coarnele. A fost un adevărat miracol că Hope a supravieţuit acelui atac. Femela de rinocer alb a fost operată apoi de o echipă de medici veterinari.

Extrem de mediatizată, povestea ei a făcut din Hope o ambasadoare a luptei împotriva braconajului.

80% din populaţia mondială de rinoceri se află în Africa de Sud. În fiecare zi, rinocerii trebuie să facă faţă acestei ameninţări.

Cunoscute pentru faptul că ar avea pretinse virtuţi terapeutice, coarnele de rinocer sunt vândute sub formă de pudră la preţuri exorbitante, care pot să ajungă până la 60.000 de dolari pentru un kilogram.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.