Rockerul american Chris Cornell, solistul trupelor Soundgarden şi Audioslave, care a murit pe 18 mai, la vârsta de 52 de ani, va fi înmormântat în cimitirul Hollywood Forever din Los Angeles, în cadrul unei ceremonii funerare private ce va avea loc vineri, informează contactmusic.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cântăreţul american Chris Cornell a fost descoperit decedat în camera lui de hotel din Detroit, în primele ore ale nopţii din 18 mai, iar trupul lui neînsufleţit a fost transportat pe 21 mai la Los Angeles, unde va fi înhumat în cimitirul Hollywood Forever, pe 26 mai, a anunţat avocatul starului, Kirk Pasich.

Un moment de reculegere în memoria artistului a fost ţinut duminică seară în cadrul galei Billboard Music Awards 2017, organizată în Las Vegas, după un tribut muzical ce i-a fost adus de Dan Reynolds, solistul trupei rock Imagine Dragons. 

Tom Morello, chitaristul trupelor Rage Against the Machine şi Audioslave, i-a adus un omagiu colegului său de trupă, joi, prin intermediul unui poem publicat pe internet.

Doi dintre membrii trupei Pearl Jam, care a avut întotdeauna o colaborare strânsă cu solistul trupei Soundgarden, şi-au exprimat la rândul lor regretul faţă de decesul colegului lor de breaslă prin intermediul unor mesaje online. Mike McCready, chitaristul trupei Pearl Jam, a spus: ”Chris Cornell a pictat în cântece misterul şi frumuseţea vieţii din Seattle. Chris înseamnă foarte mult pentru mine astăzi, a avut încredere în mine şi m-a invitat să cânt în grupul Temple of the Dog”. Matt Cameron, toboşarul trupelor Soundgarden şi Peal Jam, a publicat pe Facebook următorul mesaj: ”Cavalerul meu întunecat a plecat. Îţi mulţumesc pentru incredibila ta bunătate şi iubire”.

Trupele U2, Metallica şi Aerosmith au inclus în concertele lor de la sfârşitul săptămânii trecute momente dedicate cântăreţului Chris Cornell. În timpul show-ului pe care U2 l-a susţinut în cadrul turneului ”Joshua Tree 2017” în oraşul californian Pasadena, solistul Bono a dedicat piesa ”Running to Stand Still” de pe acel album din 1987 rockerului american, despre care a spus că a fost ”un leu”, iar soţia şi copii lui sunt ”suflete frumoase şi tandre”.

Aerosmith, care a cântat vineri seară în comitatul Batumi din statul american Georgia, i-a adus şi ea un ultim omagiu lui Chris Cornell, înainte de ultimul bis, în momentul în care solistul Steven Tyler a dedicat rockerului decedat piesa ”Dream On”.

Trupa Metallica i-a adus la rândul ei un tribut lui Chris Cornell, dedicându-i piesa ”The Unforgiven”, în timpul concertului susţinut vineri seară pe Gillette Stadium din Foxboro. Basistul trupei, Robert Trujillo, a interpretat apoi în cadrul soloului său de chitară partitura de bas din ”Black Hole Sun”, una dintre cele mai celebre piese ale trupei Soundgarden.

Soţia rockerului Chris Cornell a dat publicităţii o declaraţie de presă, vineri, în care a vorbit despre moartea soţului ei. În acea declaraţie, Vicky Cornell şi avocatul familiei muzicianului spun că Ativan, un medicament folosit în tratamentul împotriva stărilor de anxietate, ar fi putut cauza decesul muzicianului.

Chris Cornell a murit pe 18 mai, la puţin timp după ce a susţinut un concert cu trupa Soundgarden în Detroit. Medicii legişti din Wayn County au ajuns la concluzia că moartea artistului a fost o ”sinucidere prin spânzurare”.

Chris Cornell a susţinut un concert alături de trupa Soundgarden la Fox Theatre din Detroit, miercuri seară, iar ultimul cântec interpretat în acel show a fost cover după o piesă ale cărei versuri vorbesc despre moarte, ”In My Time of Dyin'", preluată din repertoriul grupului Led Zeppelin.

Potrivit cotidianului britanic The Guardian, Chris Cornell s-a confruntat cu dependenţa de alcool şi droguri şi s-a internat într-o clinică de dezintoxicare în anul 2003. De atunci, nu a mai consumat substanţe interzise.

Chris Cornell era căsătorit cu agentul de presă Vicky Karayiannis, cu care avea doi copii - o fiică, Toni, în vârstă de 12 ani, şi un fiu, Christopher, în vârstă de 11 ani.

Artistul mai avea o fiică, Lillian Jean, în vârstă de 16 ani, cu prima lui soţie, Susan Silver, de care a divorţat în 2004.

După ce vestea despre moartea starului a fost făcută publică, numeroase vedete din showbiz, precum Jimmy Page, Elton John, Nile Rodgers, Alice Cooper, Joe Perry şi Billy Idol, şi-au exprimat regretul prin intermediul unor mesaje publicate pe reţele de socializare.

Christopher John Boyle, născut pe 20 iulie 1964, a devenit cunoscut sub numele de Chris Cornell la finalul anilor 1980, fiind unul dintre personajele principale ale scenei grunge. A înfiinţat Soundgarden în 1984. Debutul discografic, ”Ultramega OK”, a venit în 1988, însă faima mondială a cunoscut-o odată cu lansarea pieselor ”Black Hole Sun” şi ”Spoonman”, de pe albumul ”Superunknown” (1994). Alături de muzicieni care aveau să formeze Pearl Jam, Chris Cornell a creat proiectul Temple of the Dog, tribut adus lui Andrew Wood, unul dintre pionierii genului grunge, iar albumul omonim a fost lansat în 1991.

Cariera sa solo a însemnat cinci albume de studio - ”Euphoria Morning” (1999), ”Carry On” (2007), ”Scream” (2009), ”Songbook” (2011) şi ”Higher Truth” (2015).

Chris Cornell a primit o nominalizare la Globurile de Aur pentru piesa "The Keeper", care a apărut în filmul ”Machine Gun Preacher” (2011). Este coautorul cântecului ”You Know My Name”, care a fost tema muzicală a lungmetrajului ”Casino Royale” (2006) din franciza ”James Bond”.

În 2001, împreună cu foşti membri ai Rage Against the Machine - chitaristul Tom Morello, basistul Tim Commerford şi toboşarul Brad Wilk -, a înfiinţat proiectul Audioslave. Supergrupul a lansat trei albume de studio şi a activat până în 2007. În ianuarie 2017, Audioslave s-a reunit pentru ”Anti-Inaugural Ball”, eveniment găzduit de Prophets of Rage, la Teragram Ballroom din Los Angeles, cu ocazia învestirii lui Donald Trump.

După o pauză de 13 ani (din 1997 până în 2010), Soundgarden a revenit pe scena muzicală, iar în 2012 a lansat cel de-al şaselea material discografic, ”King Animal”. Albumele formaţiei au fost vândute în peste 22 de milioane de copii în întreaga lume, iar postul de televiziune VH1 a clasat Soundgarden pe locul al 14-lea în topul 100 Greatest Artists of Hard Rock.

Soundgarden susţinea în această perioadă un turneu în Statele Unite. În luna mai, după Detroit, formaţia mai avea programate alte şase concerte.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.