Festivalul de heavy metal Wacken Open Air din nordul Germaniei s-a deschis miercuri cu un public redus, după ce ploaia persistentă a transformat terenul în noroi şi i-a obligat pe organizatori să nu mai primească spectatori, potrivit AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Organizatorii celebrului festival de muzică din satul Wacken, situat într-o zonă rurală la nord-vest de Hamburg, le spuseseră deja marţi fanilor că nu mai pot fi admise maşini şi camioane, deoarece zonele de campare, terenurile şi drumurile de acces erau în stare proastă din cauza ploilor abundente din ultimele zile.

La începutul zilei de miercuri, ei au anunţat o „oprire totală a admiterii”. Într-o declaraţie pe site-ul festivalului, organizatorii au spus că „având în vedere condiţiile meteorologice, capacitatea rezonabilă de vizitatori pentru Wacken Open Air 2023 a fost acum atinsă”.

A fost pentru prima dată de când evenimentul a fost organizat pentru prima dată în 1990, când organizatorii au fost nevoiţi să interzică intrarea - adăugând că „suntem foarte trişti, dar situaţia meteorologică dificilă continuă, din păcate, nu ne lasă altă opţiune”.

Iniţial, la evenimentul sold-out erau aşteptaţi 85.000 de oameni. Poliţia a estimat că aproximativ 50.000 de persoane au ajuns la faţa locului înainte ca admiterile să fie oprite, iar aproximativ jumătate din campingul îmbibat de ploaie a fost ocupat, a relatat agenţia germană de ştiri dpa. Ambuteiajele din zonă s-au rezolvat în mare parte miercuri dimineaţă, după ce mulţi fani s-au întors sau au căutat locuri de campare alternative.

Printre trupele aşteptate să cânte la evenimentul care se desfăşoară până sâmbătă se numără Iron Maiden, Megadeth şi Helloween.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.