Avocaţii lui Eminem i-au trimis o scrisoare aspirantului la preşedinţia republicană Vivek Ramaswamy în care îi cer să nu mai cânte rap pe melodiile sale, potrivit BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Scrisoarea vine la mai bine de o săptămână după ce antreprenorul în domeniul biotehnologiei a oferit o interpretare improvizată a piesei „Lose Yourself” la Iowa State Fair.

Scrisoarea, datată 23 august, a fost trimisă de casa de discuri a lui Eminem, BMI.

Ramaswamy se luptă pentru a-l detrona pe Donald Trump ca prezumtiv candidat republican în 2024.

O purtătoare de cuvânt a domnului Ramaswamy a declarat că se va conforma solicitării lui Eminem, al cărui nume real este Marshall Mathers III.

În scrisoare se spune că firma „a primit o înştiinţare din partea” lui Eminem, care se opune utilizării de către republican a „compoziţiilor sale muzicale”.

„BMI va considera că orice interpretare a operelor lui Eminem de către campania lui Vivek 2024 începând cu această dată va constitui o încălcare materială” a licenţei sale, adaugă scrisoarea.

Referindu-se la un vers al lui Eminem, purtătoarea de cuvânt a campaniei, Tricia McLaughlin, a declarat pentru presa americană: "Vivek a urcat pe scenă şi s-a dezlănţuit".

Ramaswamy, noul venit în politică, în vârstă de 38 de ani, este văzut ca o stea în ascensiune în campanie, în urma unei performanţe puternice la dezbaterea republicană de săptămâna trecută.

El s-a poziţionat ca un outsider dispus să dezvolte agenda „America First” a fostului preşedinte Trump.

Faptul că politicienilor li se trimit scrisori de încetare şi renunţare din cauza alegerii cântecelor de campanie a devenit un fel de tradiţie în politica americană.

Trump a primit zeci de scrisori de la vedete de la casele de discuri - printre care Rolling Stones, Queen, Adele şi Pharrell Williams - care l-au informat că nu are permisiunea de a le folosi muzica la evenimentele de campanie şi prezidenţiale.

În 2008, trupa Foo Fighters s-a pronunţat împotriva republicanului John McCain pentru că a folosit melodia lor „My Hero” în timpul campaniei sale prezidenţiale, iar Jackson Browne a intentat un proces împotriva campaniei pentru a-l obliga să nu mai folosească melodia „Running on Empty”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.