Nicole Kidman, Uma Thurman, Robin Wright şi Julianne Moore se numără printre vedetele care au pozat pentru calendarul Pirelli pe 2017, care a fost prezentat oficial, marţi, la Paris, informează cnn.com.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Fotografiile pentru ediţia 2017 a celebrului calendar pune accent pe aspectul natural al protagonistelor şi au fost realizate de germanul Peter Lindbergh, considerat creatorul super-modelelor din industria modei.

Fiecare vedetă din noul calendar Pirelli a fost fotografiată în alb negru, purtând un machiaj minimal.

Calendarul Pirelli 2017 - Julianne Moore (Foto: Facebook)
Calendarul Pirelli 2017 - Julianne Moore (Foto: Facebook)

”Obiectivul principal a fost acela de a capta sensibilitatea şi emoţia, dezvăluind sufletele femeilor din imagini, făcându-le să pară mult mai goale decât dacă ar fi pozat nud”, a declarat celebrul fotograf german, marţi, la evenimentul de lansare organizat la Paris.

Peter Lindbergh, care a realizat ale trei ediţii ale calendarului Pirelli, a colaborat la ediţia din 2017 şi cu alte vedete de prim rang, precum Jessica Chastain, Léa Seydoux, Robin Wright, Zhang Ziyi, Rooney Mara, Penelope Cruz, Charlotte Rampling, Alicia Vikander şi Kate Winslet.

Calendarul Pirelli 2017 - Nicole Kidman (Foto: Facebook)
Calendarul Pirelli 2017 - Nicole Kidman (Foto: Facebook)

Singura protagonistă mai puţin cunoscută este Anastasia Ignatova, conferenţiar la Institutul de Stat de Studii Politice din Moscova, pe care Peter Lindbergh a cunoscut-o la un dineu oficial în 2015.  

A fost pentru al doilea an consecutiv când editorii calendarului Pirelli au decis să sfideze eticheta ”NSFW” (”Not Safe/Suitable For Work”/ Nepotrivit pentru spaţiul de lucru”), bazată pe nuditatea şi tinereţea fotomodelelor, care au definit de-a lungul decenilor istoria acestui calendar.

Calendarul Pirelli pe 2016, realizat de fotografa americană Annie Leibovitz, a fost lăudat pentru diversitatea manifestată în paginile sale în ceea ce priveşte tipologia corporală şi vârstele modelelor. Pentru ediţia de anul trecut a calendarului au pozat vedete precum Serena Williams, Amy Schumer şi Yoko Ono.

Primul calendar Pirelli a fost publicat în 1963. De atunci, în ediţiile care au urmat, au pozat numeroase staruri de cinema, dar şi vedete din universul muzicii şi al sportului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.