Billy Joel a revenit oficial pe scena premiilor Grammy în cadrul celei de-a 66-a ceremonii anuale, cu o interpretare emoţionantă a noului său single "Turn the Lights Back On", primul în 17 ani.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însoţit de o orchestră, Joel a cântat publicului cea mai recentă baladă romantică a sa, care meditează asupra posibilităţii de a repara o relaţie defectuoasă. Cu vocea sa caracteristică, a ridicat în picioare publicul încântat din Los Angeles.

Înainte de spectacol, Joel a vorbit despre pauza privind compunerea de cântece: "Mulţi oameni m-au întrebat: "De ce te-ai oprit din scris?". Pentru că nu am vrut să o fac. Unii oameni, poate că se simt foarte bine cu asta. Eu cam sufăr în ceea ce priveşte compunerea de cântece".

Joel a cântat ultima dată pe scena premiilor Grammy în urmă cu 22 de ani, când a interpretat piesa "New York State of Mind" cu Tony Bennett.

"Turn the Lights Back On" este prima lansare muzicală nouă a lui Joel din ultimii 17 ani. Melodia a marcat primul său cântec solo din 2007 şi al doilea din 1993. Joel a scris "Turn the Lights Back On" împreună cu Freddy Wexler, precum şi cu Wayne Hector şi Arthur Bacon.

În vârstă de 74 de ani, cea mai recentă lansare a lui Joel a fost "All My Life" ca single de sine stătător în 2007. Înainte de aceasta, el a înregistrat trei coveruri pentru "Greatest Hits Volume III" din 1997, inclusiv "To Make You Feel My Love" de Bob Dylan. În ceea ce priveşte lansările de albume, ultimul său album de lungă durată a sosit în 2011 cu "Fantasies & Delusions", format din compoziţii clasice. Ultimul său disc pop, "River of Dreams", a fost lansat în 1993.

De-a lungul carierei sale, Joel a fost nominalizat la 23 de premii Grammy şi a câştigat de şase ori. A fost nominalizat pentru prima dată în 1979, pentru "Just the Way You Are", la categoriile discul anului şi cântecul anului. Ultima oară a fost nominalizat în 2002 pentru "New York State of Mind" la categoria cea mai bună colaborare pop cu voce, după ce a reînregistrat piesa cu Bennett.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.