Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a declarat, luni seară, că România ar trebui să limiteze importurile din state non-UE şi să scurteze, astfel, lanţurile de aprovizionare, reamintind că la începutul pandemiei ţara noastră s-a putut aproviziona cu greu cu materiale sanitare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Virgil Popescu a fost întrebat, luni seară, la B1 Tv  care ar fi sectoarele pe care România ar trebui să le consolideze în perioada următoare şi a afirmat: ”Cred că ar trebui să limităm importurile din - şi nu vorbim neapărat numai de stat - ar trebui să limităm importurile din state non-UE şi mă refer aici şi la China, şi la Asia şi la multe state care nu aparţin Uniunii Europene, să scurtăm lanţurile de aprovizionare. Am observat şi am luat o lecţie din această criză, cât de greu ne-a fost ca la începutul acestei pandemii să ne putem aproviziona cu materiale sanitare şi ăsta e un lucru de basic, un stat trebuie să poată să îşi asigure în interiorul lui sau pe o rază în interiorul Uniunii Europene basicul şi vorbim de sănătate, de alimentarea populaţiei”. 

El a menţionat că în prezent în România sunt 26 de companii care fabrică măşti şi peste 50 care produc biocide.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Întrebat cum se poate asigura statul că aceste companii nu vor vinde cui dă mai mult într-o perioadă de criză, ministrul Economiei a răspuns: “E destul de greu să te apuci să vânzi în afara spaţiului european, orice stat european are...La un moment Comisia Europeană a pus barieră exportului în state terţe de material sanitare şi nu mai aveam voie să vindem în afara spaţiului european”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.