Un consorţiu britanic format de un grup de companii din industria auto, aerospaţială şi inginerie, între care Ford, Airbus, McLaren şi Rolls-Royce, pentru a construi ventilatoare de uz medical, a anunţat duminică că se va desfiinţa după ce a livrat serviciului medical al ţării peste 13.000 de astfel de dispozitive, transmite Reuters

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

VentilatorChallengeUK a anunţat că prin producţia sa a mărit de peste două ori stocul de ventilatoare aflate la dispoziţia National Health Service (NHS).

Consorţiul, format pe bază non-profit de companii precum Ford, Airbus, McLaren şi Rolls-Royce, anunţase în luna mai că va mări producţia în eventualitatea unui al doilea vârf al epidemiei.

Dick Elsy, preşedintele VentilatorChallengeUK, a spus că NHS este acum bine poziţionată pentru viitor.

“Am ajutat ca NHS să aibă întotdeauna acces la numărul de ventilatoare necesar şi suntem încântaţi să fi contribuit şi la constituirea unui stoc, dacă va fi nevoie de ventilatoare în Marea Britanie în viitor”, a spus acesta.

Marea Britanie a luat măsuri pentru a proteja NHS în timpul crizei coronavirusului, prin măsuri de aplatizare a curbei de infectărim astfel încât serviciile medicale să nu fie suprasolicitate. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.