Twitter a anunţat că Partidul Conservator al premierului Boris Johnson a indus în eroare publicul prin schimbarea numelui unuia din conturile sale de pe reţeaua de socializare, pentru a face să pară că este un serviciu de verificare a informaţiilor, în timpul dezbaterii electorale televizate din Marea Britanie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contul biroului de presă al sediului central de campanie, urmărit de aproape 76.000 de utilizatori, şi-a schimbat numele din ”CCHQPress”  în “factcheckUK” şi şi-a modificat culoarea de fond din roşu în alb.

Compania a anunţat că va lua ”o măsură corectivă decisivă” dacă va mai avea loc o tentativă similară, a relatat miercuri BBC.

”Twitter este hotărâtă să faciliteze o dezbatere sănătoasă pe parcursul alegerilor generale”, a declarat un purtător de cuvânt al acesteia.

”Avem reguli globale care interzic un comportament care induce oamenii în eroare, inclusiv al celor cu conturi verificate. Orice încercare viitoare de a înşela oamenii prin editarea informaţiilor unui profil verificat, într-o manieră văzută în timpul dezbaterii electorale din Marea Britanie, va avea ca rezultat o acţiune corectivă decisivă”, a avertizat Twitter.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.