Reţeaua de telefonie mobilă Telekom Romania a înregistrat miercuri seară perioade de congestie în zona Piaţa Victoriei, pe fondul creşterii semnificative a traficului mobil, care a depăşit, în anumite intervale de timp, de 15 ori nivelul traficului dintr-o zi obişnuită, a precizat joi compania, la solicitarea News.ro. Compania a trimis miercuri seară în zonă o unitate de telefonie mobile, care va rămâne acolo şi în următoarele zile.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a precizat că echipele tehnice Telekom România au luat imediat măsuri de creştere a capacităţii reţelei.

“În acest moment reţelele 3G şi 4G au o capacitate crescută cu peste 165%. De asemenea, aseară a fost trimisă în zonă o unitate de telefonie mobilă şi va rămâne acolo şi în următoarele zile”, au precizat reprezentanţii Telekom, pentru News.ro.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În toate celelalte oraşe, în reţeaua Telekom nu s-au înregistrat perioade de congestie, a mai anunţat compania.

Ministrul de Interne Carmen Dan a declarat că la protestele care au avut loc miercuri faţă de OUG prvind modificarea codurilor penale au participat 200.000 de persoane, cea mai mare prezenţă înregistrându-se la Bucureşti, Cluj, Sibiu, Timişoara, Braşov, Iaşi, Craiova, Baia Mare şi Constanţa.

Potrivit estimărilor, în Bucureşti au protestat, în Piaţa Victoriei, peste 100.000 de persoane. 

Telekom România este al treilea jucător pe piaţa de telefonie mobilă.

Acţionarul majoritar al Telekom Romania Communications este grupul elen OTE, prin OTE International, cu o deţinere de 54,01%. Statul român are o participaţie de 44,99% din acţiuni.

Operatorul de telefonie fixă deţine un pachet de acţiuni reprezentând 30% din capitalul social al fostului Cosmote, restul titlurilor revenind OTE, prin Cosmote Mobile Communications.

Cel mai mare acţionar al OTE este grupul Deutsche Telekom, cu o participaţie de 40%.

Principalii concurenţi ai Telekom pe piaţa românească sunt Orange şi Vodafone.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.