Producătorul de automobile Stellantis a declarat miercuri că va investi 130 de milioane de euro în fabrica sa de asamblare din Eisenach, Germania, pentru a produce acolo un nou vehicul electric cu baterie, din a doua jumătate a anului viitor, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Noul vehicul electric va fi succesorul SUV-ului compact Opel Grandland, produs în prezent la Eisenach, a declarat producătorul auto într-un comunicat.

SUV-ul se va baza pe platforma ”STLA Medium”, una dintre cele patru platforme care vor sta la baza tuturor noilor modele Stellantis începând de anul viitor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei
13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Infinity Capital Investments, Sphera, Teraplast

”Adăugarea unui vehicul electric la producţia Eisenach sprijină angajamentul îndrăzneţ al Opel faţă de o linie de produse complet electrice până în 2028 în Europa”, a spus Stellantis.

Producţia actuală a fabricii include şi versiuni hibride plug-in ale Opel Grandland.

Stellantis, al treilea mare grup de automobile din lume în funcţie de vânzări, doreşte ca până în 2030 100% din vânzările sale de autoturisme europene şi 50% din vânzările de autoturisme şi camionete din SUA să fie vehicule electrice cu baterie.

Alte mărci ale sale includ Peugeot, Fiat , Alfa Romeo şi Jeep.

Uzina Eisenach, din landul german Turingia, a fost deschisă în 1992, când Opel făcea parte din General Motors. Până în 2022,  fabrica a produs un total de 3,7 milioane de vehicule, a spus Stellantis.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.