Ministerul Finanţelor a vândut marţi obligaţiuni de stat în valoare de 75 milioane lei scadente în 29 aprilie 2019, printr-o licitaţie suplimentară la cea de luni, în care a împrumutat 500 de milioane de lei (111 milioane euro), pentru care băncile primesc un randament mediu anual de 1,65%, arată datele publicate de Banca Naţională a României (BNR).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În urma licitaţiei suplimentare de marţi, valoarea cumulată a emisiunii a fost de 575 milioane lei. 

Luni, cele nouă bănci participante la licitaţie au oferit aproape 1,13 miliarde lei, valoare dublă faţă de cea împrumutată de stat.

Obligaţiunile emise de către stat au o rată a cuponului de 2,5%. În urma licitaţiei, randamentul maxim oferit de către stat a fost de 1,67%, iar cel mediu - de 1,65% pe an, potrivit datelor BNR.

În 27 şi 28 iunie, la precedenta licitaţie de titluri din aceeaşi serie, cu scandenţa în  29 aprilie 2019, Ministerul Finanţelor a luat de la bănci 575 milioane de lei, la un randament maxim de 1,91% şi un randamant mediu de 1,90% pe an.

În luna iulie, Ministerul Finanţelor vrea să împrumute 3,5 miliarde lei de pe piaţa internă prin vânzarea de titluri de stat, stabilind un calendar mai relaxat faţă de cel din iunie, când şi-a propus să atragă 3,76 miliarde lei.

Pentru acest an, programul de împrumuturi al României prevede atragerea a 48-50 de miliarde lei prin vânzarea de obligaţiuni pe piaţa internă.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.