Startupul de monitorizare a performanţelor de fitness Whoop a atras 200 de milioane de dolari într-o finanţare condusă de Vision Fund 2, entitate deţinută de SoftBank, care a evaluat firma la 3,6 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania a declarat că va folosi noul capital în primul rând pentru a investi în cercetare şi dezvoltare de produse, extindere internaţională şi oferte de membri.

Runda de finanţare a inclus şi firmele de capital de risc IVP, Cavu Ventures, Thursday Ventures şi banca de investiţii în tehnologie GP Bullhound.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Fondată în 2012 de Will Ahmed, Whoop oferă un abonament lunar pentru monitorizarea permanentă a stării de sănătate printr-o bandă de fitness gratuită pe care o oferă membrilor.

Clienţii folosesc din ce în ce mai mult tehnologia de urmărire a companiei pentru a-şi măsura frecvenţa respiratorie, o statistică cheie pentru înţelegerea Covid-19.

Sistemul de monitorizare al companiei este banda de fitness preferată pentru sportivi, printre care jucătorul de golf Justin Thomas, fundaşul Kansas City Chiefs Patrick Mahomes.

Whoop, înregistrată în Boston, a declarat că a strâns până în prezent aproape 400 de milioane de dolari.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.