Profitul net al grupului KMG International (KMGI), fostul grup Rompetrol, s-a majorat anul trecut de şase ori faţă de cel din 2016, până la un nivel de 80 milioane dolari, a anunţat joi compania.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Totodată, rezultatul operational (EBITDA) pentru 2017 s-a ridicat la 242 milioane dolari, cu circa 20% peste nivelul consemnat în 2016 şi triplu faţă de cel din 2012 (79 milioane dolari).

KMGI a reuşit în perioada 2012-2017 reducerea semnificativă a datoriilor totale - de la 925 milioane dolari în 2012 la 416 milioane dolari anul trecut, respectiv 608 milioane dolari în 2016.

Anul 2017 a reprezintat un punct cheie în evoluţia grupului, consideră directorul general al grupului, Zhanat Tussupbekov.

”Anul 2017 reprezintă un punct cheie în evoluţia grupului, nu doar pentru rezultatele record atinse, ci şi pentru că am reuşit să consolidăm şi să transformăm activităţile grupului la nivelul unui leader regional. Acum este momentul şi suntem pregătiţi pentru a trece la alt nivel, să ne concentrăm pe dezvoltarea noastră în România şi în bazinul Mării Negre, atât în zonele unde suntem deja prezenţi, dar şi să ne uităm cu încredere la alte ţări şi la potenţialul acestora de a face parte din strategia grupului”, a declarat Zhanat Tussupbekov.

De asemenea, consolidarea şi centralizarea liniilor de finanţare au contribuit şi la scădere de peste trei ori a datoriilor nete (194 milioane dolari în 2017) dar şi la imbunătăţirea semnificativă a fluxurilor de numerar disponibile la nivelul grupului. Cifra brută de afaceri obţinută de grup anul trecut s-a ridicat la peste 9,5 miliarde dolari, în creştere cu circa 36% faţă de nivelul înregistrat în 2016.

”Rezultatele au fost susţinute de creşterea volumului de materii prime procesate şi a vânzărilor de produse petroliere în România şi regiune, optimizarea şi eficientizarea costurilor de prelucrare, logistice şi distribuţie, dar şi de implementarea unor programe de transformare a activităţilor curente în vederea reducerii cheltuielilor operaţionale şi creşterea profitabilităţii”, se arată în comunicat.

Contribuţia grupului la bugetul României din 2007 şi până în prezent se ridică la peste 14,8 miliarde dolari, din care peste 60% în perioada 2012-2017. Anul trecut, KMGI a virat peste 1,3 miliarde dolari către bugetele centrale si locale, potrivit companiei.

Parte a strategiei iniţiate în 2012 de grup, segmentul de retail a înregistrat o creştere constantă, atât în România cât şi în regiunea Mării Negre.

”Pe plan local, volumul carburanţilor comercializaţi (benzine, motorine, GPL - gaz petrolier lichefiat) s-a majorat de la 1,6 milioane tone în 2012 la aproape 2 milioane tone în 2017 (+7% peste nivelul din 2016), pe fondul unei extinderi a reţelei cu 9% până la 1.028 de puncte de distribuţie şi 243 de staţii GPL auto”, se arată în comunicat.

Divizia de trading a grupului a consemnat în 2017 un volum total al materiilor prime şi produse petroliere tranzacţionate de circa 19,3 milioane tone, în creştere cu 18% faţă de nivelul atins în 2016. Acestea au cuprins şi materiile prime livrate pentru aprovizionarea unităţilor de producţie ale grupului, dar şi transferul/vânzarea produselor petroliere către subsidiarele din regiune şi parteneri externi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.