Producţia de ţiţei din SUA a scăzut în ianuarie la 12,5 milioane de barili pe zi (bpd), fiind cu 6% sub maximul record din decembrie, din cauza temperaturilor foarte scăzute, potrivit datelor publicate de Administraţia pentru Informaţii în Energie, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Producţia de ţiţei din statul Texas a scăzut în ianuarie cu 5%, la 5,4 milioane bpd, faţă de luna precedentă, arată datele, în timp ce producţia din Dakota de Nord a scăzut cu aproape 13%, la 1,1 milioane bpd.

O furtună puternică de iarnă din ianuarie a redus drastic producţia de petrol şi a oprit capacitatea de rafinare din Texas şi a aruncat zăpadă şi ploaie pe o mare parte a naţiunii.

Producţia de ţiţei din SUA a atins maxime istorice de 13,3 milioane bpd în decembrie. Texas, Dakota de Nord şi New Mexico, marile state producătoare de petrol, toate au produs cantităţi record de ţiţei în acele luni, arată datele EIA.

 Cu toate acestea, vremea rece din ianuarie a făcut ca producţia de petrol din Dakota de Nord să fie redusă la jumătate, la 600.000 bpd - 650.000 bpd, a declarat la acea vreme autoritatea de conducte a statului.

Alte regiuni majore producătoare de petrol din SUA au fost, de asemenea, afectate.

Vremea a afectat, de asemenea, consumul de combustibil pentru vehicule, în ianuarie, iar produsul pe bază de benzină furnizat, un indicator al cererii, a scăzut cu aproximativ 600.000 bpd, la 8,2 milioane bpd, cel mai redust nivel din ultimii doi ani, potrivit raportului lunar al EIA privind starea petrolului.

Producţia brută de gaze naturale din 48 de state din SUA a scăzut cu aproximativ 3,6%, până la un minim record de 114,1 miliarde de metri cubi pe zi (bcfd) în ianuarie, în creştere faţă de nivelul anterior de 118,4 bcfd din decembrie, a spus EIA.

Producţia lunară în ianuarie a scăzut cu 4,6% în Texas, la 33,5 bcfd, de la un record de 35,1 în decembrie, în timp ce producţia lunară din Pennsylvania a scăzut cu 1,5% în Pennsylvania, la 21,3 bcfd.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.