Preţurile petrolului au scăzut luni, după ce au crescut timp de trei săptămâni consecutive, deoarece îngrijorarea cu privire la creşterea în continuare a dobânzilor, care ar putea reduce cererea, a compensat perspectiva unei pieţe mai strânse din cauza reducerilor de producţie ale producătorilor din cadrul OPEC+, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Dolarul american a crescut după ce datele privind locurile de muncă din SUA au indicat o piaţă a forţei de muncă strânsă, sporind aşteptările privind o nouă majorare a dobânzii cheie a Rezervei Federale.

Un dolar puternic face petrolul mai scump pentru deţinătorii de alte valute şi poate afecta cererea.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Preţu ţiţeiului Brent a scăzut cu 54 de cenţi, sau cu 0,6%, la 84,58 dolari pe baril, în timpul tranzacţiilor declinul fiind de 1 dolari.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate a scăzut, de asemenea, cu 54 de cenţi, sau cu 0,7%, la 80,16 dolari pe baril.

”Aşteptăm ca tranzacţiile din această săptămână să fie puternic influenţate de datele despre inflaţie de miercuri şi joi, care probabil vor reînvia spectrul ratelor mai mari ale dobânzilor, care ar putea întări dolarul american”, a declarat Jim Ritterbusch, preşedintele Ritterbusch and Associates din Galena, Illinois.

Preţul ţiţeiului a crescut săptămâna trecută cu mai mult de 6%, după ce OPEC+, Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) şi aliaţii săi, inclusiv Rusia, au surprins piaţa cu o nouă rundă de reduceri de producţie, în vigoare începând din mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.