Preţurile petrolului au scăzut luni cu peste 1 dolar pe baril, în timp ce discuţiile de încetare a focului dintre Israel şi Hamas de la Cairo au temperat temerile legate de un conflict mai larg în Orientul Mijlociu, în timp ce datele privind inflaţia din SUA au diminuat perspectiva unei reduceri iminente a ratei dobânzii de referinţă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, cu livrare în iunie, care expiră marţi, au scăzut cu 1,25 USD, sau cu 1,4%, la 88,25 USD pe baril.

Contractul mai activ pentru petrolul Brent cu livrare în iulie a scăzut cu 1,01 USD, sau cu 1,14%, la 87,20 USD pe baril.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Contractele futures U.S. West Texas Intermediate (WTI) au scăzut cu 1,19 dolari, sau cu 1,4%, la 82,66 dolari pe baril.

Atacurile aeriene israeliene au ucis cel puţin 25 de palestinieni şi au rănit mulţi alţii, luni, în timp ce liderii Hamas au ajuns la Cairo pentru o nouă rundă de discuţii cu mediatorii egipteni şi qatarezi.

Egiptul este plin de speranţă, dar aşteaptă un răspuns cu privire la plan din partea Israelului şi Hamas, a declarat ministrul egiptean de externe Sameh Shoukry.

”!Cu puţine alte ştiri proaspete, posibila răcire a conflictului din Gaza face ca preţul petrolului să scadă”, a spus John Evans de la firma de brokeraj pentru petrol PVM.

Pieţele au fost, de asemenea, precaute înainte de şedinţa de politică monetară a Rezervei Federale din SUA de la 1 mai, care ar putea indica direcţia deciziilor băncii centrale privind rata dobânzii cheie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.