Preţurile petrolului au scăzut vineri, la o zi după ce au depăşit 85 de dolari barilul pentru prima dată din noiembrie, dar pe ansamblul săptămânii au crescut cu peste 3%, ca urmare a cererii mai mari din partea rafinăriilor americane care au finalizat reviziile planificate, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent au scăzut cu 8 cenţi sau cu 0,09%, la 85,34 dolari pe baril. Cotaţia ţiţeiului american West Texas Intermediate (WTI) a coborât cu 22 de cenţi saucu 0,27%, la 81,04 dolari pe baril.

Livrările de carburanţi scad, a spus Phil Flynn, analist la Price Futures Group.

”Preţurile riscă să crească. Dar există îngrijorări că Rezerva Federală din SUA nu va putea reduce ratele dobânzilor”, deoarece inflaţia rămâne peste ţinta băncii centrale de 2%, a adăugat Flynn.

Scăderile ratelor dobânzilor sunt văzute ca o oportunitate pentru creşterea cererii în Statele Unite. Preţurile au fost limitate pentru o mare parte a lunii trecute, între 80 şi 84 de dolari pe baril.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.