Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) include o schemă de minimis pentru digitalizarea IMM-urilor, cu finanţare de 300 milioane euro, cât şi o schemă de minimis pentru ajutarea firmelor din România în procesul de listare la bursă, un program pentru participarea la evenimente de brokeraj, dar şi un program, finanţat cu 183 milioane euro, pentru atragerea ”resursei umane înalt specializate din străinătate” în activităţi de cercetare, dezvoltare şi inovare.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă poate fi consultat AICI.

Conform planului, Guvernul a alocat 0,2 milioane euro pentru analizarea actelor normative şi identificarea elementelor redundate ce ţin de birocratizarea mediului de afaceri în procesul de înfiinţare, funcţionare, ieşire de pe piaţă a firmelor.  

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

14 milioane de euro va fi, însă, finanţarea pentru realizarea de platforme digitale pentru punerea în aplicare a reformelor privind transparentizarea legislativă, debirocratizare şi simplificare procedurală destinate mediului de afaceri, conform Profit.ro.

Vor fi finanţate astfel 7 platforme, a câte 2 milioane euro.

Investiţii pentru stimularea accesului la finanţare a întreprinderilor V

Va exista un instrument de capital de risc, sumele medii investite pe categorii de beneficiari finali pot fi estimate (în mod ilustrativ), astfel:

- 50.000-200.000 euro pentru start-up-uri

- 200.000 – 3.000.000 euro pentru companii în stagii incipiente de creştere 

- 3.000.000 – 5.000.000 pentru întreprinderi în etape avansate de creştere

- peste 5.000.000 pentru midcaps - 5.000.000 – 20.000.000 pentru proiecte de tip energie regenerabilă sau biomasă.

Guvernul are şi un Program pentru atragerea resursei umane înalt specializate din străinătate în activităţi de CDI, finanţate cu 183 milioane lei şi cu ”ţinta strategică” de ”atragere a 100 de cercetători performanţi din afara ţării”, cu o valoare a grantului de 1,83 milioane euro/grant.  

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.