Piloţii companiei aeriene cu buget redus Eurowings, deţinută de Lufthansa, vor intra luni într-o grevă de trei zile, după eşuarea discuţiilOR referitoare la îmbunătăţirea condiţiilor de muncă, potrivit sindicatului Vereinigung Cockpit (VC), în timp ce conducerea operatorului a avertizat că solicitările pun în pericol siguranţa locurilor de muncă, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sindicatul doreşte ca Eurowings să reducă volumul de muncă al piloţilor, mărindu-le, de exemplu, perioadele de odihnă.

Duminică, Eurowings a anunţat că peste jumătate dintre pasageri vor ajunge la destinaţiile dorite, în pofida grevei anunţate a piloţilor.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Pentru luni, prima zi de grevă, peste 230 dintre cele 400 de curse care erau planificate vor avea loc, a explicat compania. De asemenea, peste jumătate din curse vor avea loc şi marţi şi miercuri.

O grevă de o zi care a avut loc la începutul acestei luni a făcut ca Eurowings să funcţioneze atunci la jumătate din capacitate, afectând aproximativ 30.000 de pasageri.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.