OMV Petrom, cea mai mare companie din domeniul enegiei din România, a pierdut definitiv procesul prin care a contestat amenda fixată de către Consiliul Concurenţei pentru participarea la o înţelegere de tip cartel cu alţi jucători din domeniul distribuţiei de carburanţi, dar a obţinut reducerea amenzii cu 19%, până la 297,8 milioane lei, potrivit unui comunicat al autorităţii anti-monopol.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Cu toate că instanţa a redus amenda de la 366,5 milioane lei la 297,8 milioane lei, aceasta rămâne cea mai mare sancţiune aplicată de Consiliul Concurenţei", se arată într-un comunicat al autorităţii de control.

Consiliul a câştigat irevocabil şi procesele cu Mol România, Rompetrol Downstream SRL, Eni România şi OMV Petrom Marketing.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

La finele anului 2011, Concurenţa a amendat şase companii petroliere cu circa 891 milioane lei (circa 207 milioane euro) pentru că au încheiat înţelegeri anticoncurenţiale.

Astfel, autoritatea de concurenţă a constatat în urma investigaţiei că cele şase companii au încălcat atât legea concurenţei, cât şi Tratatul de Funcţionare al Uniunii Europene (TFUE)  prin stabilirea retragerii simultane pe piaţă a sortimentului de benzină Eco Premium.

OMV Petrom SA, care opera la acea vreme benzinăriile Petrom şi Petrom V, a fost sancţionată cu 366,5 milioane lei, iar OMV Petrom Marketing, care opera benzinăriile OMV, a primit amendă de 137,2 milioane lei.

Totodată, Consiliul a amendat Rompetrol Downstream cu 159,5 milioane lei, Lukoil  Romania SRL cu 136,8 milioane lei, Mol Romania Petroleum Products cu 80,2 milioane lei şi ENI Romania cu 11,1 milioane lei.

Amenzile au fost executate de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.