MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din Romania, suplimentează cu 50 de milioane de euro creditul sindicalizat, ajungând la o valoare totală de 268,3 milioane de euro. Fondurile vor fi utilizate cu precădere pentru noi achiziţii.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”MedLife, cea mai mare reţea de servicii medicale private din România, anunţă semnarea actului adiţional privind majorarea limitei de credit cu o sumă suplimentară de 50 milioane euro, conform aprobării primite din partea acţionarilor în cadrul AGEA din 22 decembrie 2023, valoarea totală a capitalului împrumutat ajungând astfel la 268.3 milioane de euro”, anunţă MedLife.

Sindicatul de bănci care a semnat majorarea limitei de credit este format din Banca Comercială Română, în calitate de coordonator, aranjor principal mandatat, agent de documentaţie, agent de facilitate şi garanţii şi finanţator, Raiffeisen Bank şi BRD Groupe Societe Generale, în calitate de aranjori principali mandataţi şi finanţatori şi Banca Transilvania şi ING Bank N.V. Amsterdam Sucursala Bucureşti, în calitate de aranjori principali şi finanţatori.

“De aproape 30 de ani construim cea mai mare reţea medicală din România, iar de mai bine de 10 ani suntem un partener de nădejde pentru zeci de antreprenori locali, MedLife dovedind rezultate excelente atât în ceea ce priveşte achiziţia de noi companii, cât şi din perspectiva proceselor de integrare aferente acestora. Există, în continuare, oportunităţi relevante în piaţă care ar permite grupului să menţină tendinţa curentă de expansiune şi consolidare a pieţei de servicii medicale, concomitent cu captarea de profitabilitate suplimentară. Păstrând o abordare prudentă, ne dorim să evaluăm aceste oportunităţi, fondurile suplimentare urmând a fi utilizate cu precădere pentru derularea proceselor de M&A, cu focus pe achiziţii de companii profitabile care în mare măsură nu vor afecta indicatorii de profitabilitate şi îndatorare la nivel de grup. În paralel cu planurile de dezvoltare, ne păstrăm obiectivul curent de a îmbunătăţi gradual profitabilitatea Grupului, precum şi gradul de îndatorare calculat ca Datorie Netă / EBITDA. Pentru acest obiectiv avem susţinerea multiplelor investiţii derulate în ultimii doi ani, care vor livra rezultate importante în perioada următoare”, a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi CEO al Grupului MedLife.

După o perioadă intensă de achiziţii şi dezvoltare organică, urmează o perioadă de consolidare şi eficientizare a activităţilor la nivel de grup cu o orientare puternică către servicii medicale reziliente la perioade economice mai puţin favorabile. De altfel, doar anul trecut, compania a investit în tehnologie la un nivel fără precedent, deschizând la finalul anului un spital de mari dimensiuni în Bucureşti, Provita-Nord, a modernizat şi extins gradual spitalul Medical Park din Bucureşti, a investit în clinici noi de radioterapie în Brăila şi Vâlcea, precum şi în trei noi roboţi chirurgicali în diferite locaţii din ţară şi a demarat, în premieră în Europa Centrală şi de Est, transportul cu drone pentru probele biologice.

”Cu o atenţie deosebită la tendinţele pieţei, MedLife îşi va continua angajamentul de a investi în tehnologie şi în consolidarea celei mai mari reţele medicale având ca obiectiv să aducă medicina viitorului mai aproape de pacienţi”, anunţă reţeaua.

În paralel, reprezentanţii Grupului susţin că vor aloca o atenţie sporită consolidării marjelor de profitabilitate şi reducerii graduale a raportului Datorie Netă / EBITDA în vederea dezvoltării echilibrate a businessului.

”Ne uităm cu atenţie la 2024, continuăm să ne concentrăm pe consolidarea şi optimizarea companiilor din cadrul Grupului MedLife, având în vedere că această strategie şi-a dovedit eficienţa la nivelul anului trecut. Suntem dedicaţi continuării acestui trend de business sănătos cu o creştere solidă, intrând întrun ciclu de creştere graduală a marjelor şi un nivel al datoriilor uşor mai scăzut în următoarele 12-18 luni”, a mai spus Mihai Marcu.

MedLife a încheiat 2023 cu o cifră de afaceri consolidată pro-formă în valoare de 453 milioane de euro, în creştere cu 25% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, înregistrând un avans de două cifre pentru majoritatea segmentelor de business. Concomitent, compania a reuşit să îşi recupereze gradual o mare parte din marginile pierdute ca urmare a investiţiilor din ultimii ani.

În prezent, Grupul MedLife deţine cea mai puternică reţea de diagnostic şi tratament din România, cu 700 locaţii proprii şi partenere la nivel naţional şi peste 6,5 milioane de pacienţi unici care au apelat la servicii de prevenţie, wellness, tratament şi spitalizare. Totodată, peste 800.000 de angajaţi beneficiază de abonamente de servicii medicale prin intermediul abonamentelor MedLife.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.