Cele mai importante companii energetice din România au datorii de circa 575 milioane lei (128 milioane euro) către stat, din care peste 80% sunt ale Complexului Energetic Hunedoara (CEH), potrivit datelor publicate marţi de către Fisc.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pe lista marilor companii din energie care au datorii către stat, potrivit datelor trimise de ANAF, se află OMV Petrom, CEH, Electrica, Prospecţiuni şi Romgaz.

CEH, aflat în insolvenţă din ianuarie 2016, are datorii acceptate de către administratorul judiciar de peste 1,3 miliarde de lei, din care 477 sunt către bugetele statului, potrivit datelor publicate de Fisc.

Cea mai mare datorie, de 238,8 milioane lei, este către bugetul asigurărilor de stat, din care se plătesc pensiile publice. De asemenea, compania are datoriirestante de 174,7 milioane lei la bugetul de stat, 7,7 milioane de lei la bugetul de şomaj şi 56  milioane de lei la fondul de sănătate, cu tot cu penaliştţi şi dobânzi. 

Din aceste datorii, Complexul Energetic Hunedoara nu a contestat niciuna.

Distribuitorul şi furnizorul de energie electrică Electrica are datorii de peste 41,4 milioane lei către stat, cea mai mare parte către bugetul de stat. Cea mai mare companie din România, OMV Petrom, are o datorie de 855.000 lei către bugetul de stat.

Potrivit datelor publicate de Fisc, valabile pentru data de 3 mai, Romgaz are o datorie restantă la bugetul de stat de 18,9 milioane de lei, Prospecţiuni – 17,9 milioane lei, Electrica Distribuţie Muntenia Nord (filială a Electrica) – 10,4 milioane lei (contestată), Romenergy Industry - 5,3 milioane lei şi Transenergo – 4,8 milioane lei.

Marţi, ANAF a publicat o listă a datornicilor mari şi mijlocii la buget, care cuprinde 186 de companii mari cu restanţe de peste 100.000 lei, care au de plată 2,6 miliarde lei, şi 2.486 de firme mijlocii cu restanţe mai mari de 50.000 de lei, cu datorii totale de 3,8 miliarde lei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.